Katalánci včera dokázali zdolať PSG v Parcu Princov 3:2 a do odvtedy na Montjuic si vezú vskutku fantastický výsledok. Čo nám prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov ukázal?

Najlepšie: Skvelý zápas Barçy, prekvapujúci Raphinha

Xavi sa nenechal vyprovokovať Luisom Enriquem a uprednostnil organizáciu hry v defenzíve. Parížania nakoniec strelili dva góly, ale okrem niekoľkých minút na začiatku druhého polčasu vyzerala obrana Barcelony naozaj dobre. Na druhej strane Raphinha využil vysoko postavenú defenzívu PSG a skvelú hru Lewandowskeho bez lopty a strelil dva veľmi dôležité góly. Brazílčan bol nielen prekvapivo efektívny, ale aj veľmi dobre pracoval a zaslúžene bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu. Koundé, Araujo či Cubarsí sa tiež vyznamenali, zatiaľ čo Xavi svojimi striedaniami dodal dôležitý impulz. Pedri hral výborne a zaznamenal asistenciu, zatiaľ čo Christensen strelil rozhodujúci gól. Osobitne treba spomenúť aj Roberta Lewandowskeho, ktorý bol kľúčový a podieľal sa na mnohých akciách. Potlesk si však zaslúži celé mužstvo, ktoré ukázalo charakter a kus dobrého futbalu. Semifinále je na dosah, a keď už tam budeme, prečo nie finále?

Najhoršie: 5 minút neorganizovanosti stálo 2 góly

Výborný defenzívny výkon Barcelony bol v prvých minútach po zmene strán trochu narušený. Taktické zmeny Luisa Enriqueho priniesli určitú dezorientáciu, ktorá vyústila do jednoduchých chýb, po ktorých išlo PSG rýchlo do vedenia. Xavi reagoval zmenami a nakoniec zápas otočil, ale podobné momenty rozptyľovania sa stávajú príliš často. Prístup Felixa a Cancela bol tiež občas sklamaním, zatiaľ čo Lamine Yamal bol veľmi rozvážny a vyhýbal sa súbojom. Po víťazstve na takomto ťažkom teréne vo štvrťfinále Ligy majstrov sa však niet na čo príliš sťažovať. Škoda len, že v odvete nebudú môcť nastúpiť Christensen a Sergi Roberto.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-11 07:36:05
najlepsie: xaviho striedania, navrat zranenych, reakcia po dvoch zlepenych goloch, vyborny fotbal. najhorsie: hroznych 10 min. druheho polcasu.
2024-04-11 07:39:14
Až na začiatok druhého polčasu, myslím, že jeden z najlepších zápasov vrátane tých ligových v tejto sezóne