FC Barcelona zaznamenala úžasné víťazstvo nad PSG a výrazne sa priblížila k postupu do semifinále Ligy majstrov. Pozrite si najdôležitejšie momenty a štatistiky po zápase.

- Lamine Yamal sa stal najmladším hráčom v histórii Ligy majstrov, ktorý si zahral vo štvrťfinálovej fáze (16 rokov a 272 dní), čím prekonal rekord Rayana Cherkiho (17 rokov a 2 dni).

- Dva góly Raphinhu sú jeho debutom v Lige majstrov. Brazílčan sa strelecky presadil po 11 zápasoch.

- Pau Cubarsí sa takmer stal najmladším obrancom základnej zostavy na úrovni štvrťfinále Ligy majstrov. Od prekonania dávneho rekordu Bergomiho (Inter, 1981) ho delilo sedem dní.

- Videli sme prvé double Raphinhu v histórii jeho vystúpení za Barçu. Potreboval na to 80 zápasov.

- Barcelona dostala dva góly v priebehu 2 minút a 14 sekúnd. Ide o najrýchlejšie inkasované góly Kataláncov od roku 2019 a pamätného fiaska na Anfield, keď Wijnaldum skóroval dvakrát v priebehu 2 minút a 2 sekúnd.

- Andreas Christensen sa stal prvým hráčom v histórii Barcelony, ktorý strelil gól v Lige majstrov v deň svojich narodenín.

- Vo všetkých prvých štvrťfinálových zápasoch padlo 18 gólov, čo je najlepšie skóre v histórii tejto súťaže.

- Po víťazstve v prvom zápase na výjazde postúpila Barcelona 40-krát z doterajších 42 dvojzápasov.

- Keď Barça naposledy vyhrala v Lige majstrov na výjazde strelením minimálne troch gólov, bolo to v roku 2015, súperom Barcelony bolo PSG a trénerom Kataláncov bol.... Luis Enrique.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-11 08:26:11
Mne sa vcera velmi pacilo, ako sme odstavili Mbappeho...podobne ako Real eliminoval Haalanda :)