Po remíze 1:1 proti Neapolu si Thierry Henry a Xavi strihli rozhovor pre CBS Sports. Včera sa bývalého francúzskeho snajpera opäť pýtali na Xaviho a na to, či by mal zostať v klube napriek tomu, že oznámil svoje rozhodnutie odísť.

Thierry Henry vyzeral dosť unavený zo situácie okolo Xaviho a sklamaný z celej debaty okolo neho. Bývalý hráč Barcelony je na strane trénera Barçy, považuje ho za dobrého trénera a chváli ho za hru s mladými. Dúfa, že Xavi urobí pre seba to najlepšie rozhodnutie. Takto sa Thierry Henry vyjadril včera v štúdiu CBS Sports.

"Neviem, čo sa môže stať. Na to môže odpovedať len Xavi. Ale jednu vec som hovoril, že nie je možné, aby sa za jeden deň alebo tri týždne nestal lepším trénerom, ako bol predtým. Vždy som si myslel, že Xavi bol a je dobrý tréner. Samozrejme, teraz, keď sa veci vyvíjajú lepšie, tak ľudia hovoria: nie, on musí zostať. A potom po góle [inkasovanom] tí istí ľudia povedia, že musí odísť. Nie, takto sa s trénerom nehovorí. Dlhšia perspektíva je rozdiel. Vidíte to na Mikelovi Artetovi - prvé dva roky neboli pre Arsenal najlepšie, ale dáte mu čas a on niečo vybuduje. Mimochodom, Xavi už vyhral ligu. Teraz je dobrý a pred niekoľkými týždňami ešte nebol. Nič sa nezmenilo. Záleží aj na tíme a na tom, čo robíte. Ale to, čo hovorím celý čas... V posledných dvoch rokoch títo mladíci, ktorí s ním prerazili, a on sa nebojí na nich vsadiť. Keď to robíte v Liverpoole, každý si povie: Ooo, on sa nebojí vsadiť na mladíkov! Xavi je rovnaký, bol dobrý predtým a je dobrý aj teraz, takže teraz mu želám, aby ho udržali."

zdroj: CBS Sports
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-04-12 01:18:50
Henry, bol si mojim obľúbeným hráčom, keď si hral u nás. K týmto slovám už len klasické Amen.
2024-04-12 08:48:43
říkejte si co chcete.....
ALE sezonu v lize, pohár, superpohár atd nám zruinovalo zranění Ter Stegena...a následné otřesné výkony Peňi!!!!!!! který absolutně neřídil obranu....byl to jeden velký chaos!!! Araujo, Koundé..... skály z minulého roku vypadali jak ožralý!!!
Vrátí se Ter Stegen a už to vypadá JINAK!!!!!! výkony ostatních v obraně rostou!!!
Xavimu podřezal větev Peňa