O niečo viac ako dva mesiace sa Xaviho trénerské dobrodružstvo v Barcelone skončí a jeho budúcnosť zostáva otvorená. Ako sa dozvedel katalánsky denník Sport, v posledných dňoch sa uskutočnili prvé pokusy o kontaktovanie Ajaxu s okolím stále ešte súčasného trénera Barcelony. Očakáva sa, že Xavi bude kandidátom na návrat holandskej veľmoci na jeho miesto.

Sezóna 2023/24 bola pre Ajax úplne neúspešná. Amsterdamský tím vypadol v osemfinále Európskej ligy po prehre 0:4 v dvojzápase s Aston Villou. Navyše sa mu absolútne nedarí aj v lige, kde je až na piatom mieste so 48 bodmi z 30 zápasov, čo znamená, že v budúcej sezóne už nemá žiadnu šancu na účasť v Lige majstrov a do Európskej ligy sa dostane len veľmi ťažko.

Tréner Ajaxu John van't Schip oznámil, že po sezóne odstúpi z funkcie trénera Ajaxu. Prvá Xaviho predstava o tom, čo bude robiť po skončení zmluvy, bola, že si dá ročný oddych, ale podobná herná filozofia, zameranie na mládež a prelínajúce sa cesty Ajaxu a Barcelony v minulosti môžu Xaviho presvedčiť, aby prijal prácu v Amsterdame.

Nie je to len Ajax, kto údajne prejavuje záujem o barcelonského trénera. Do Xaviho okolia sa dostali aj informácie o možnosti rokovaní s inými európskymi klubmi. Momentálne sa však tréner Barçy koncentruje na El Clásico a konkretizáciu svojej budúcnosti v Barcelone.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.