Katalánci nedokázali zdolať Real Madrid na jeho štadióne, prehrali 3:2 aj napriek tomu, že v zápase 2-krát viedli a prakticky rozhodli o tom, že titul v španielskej lige za tento ročník poputuje do hlavného mesta Španielska. Čo nám včerajšie ligové El Clásico ukázalo?

Najlepšie: Lamine Yamal

V tomto stretnutí bola jediným ľahko rozpoznateľným pozitívom kvalita, ktorú Lamine Yamal predvádzal počas celého zápasu. Mladý krídelník si proti Camavingovi počínal dobre a neustále predstavoval nebezpečenstvo. Často bol zastavený na hranici faulu alebo jednoducho mimo pravidiel. Škoda, že nakoniec nestrelil gól ani nezaznamenal asistenciu. Útechou mu však bolo ocenenie MVP zápasu.

Najhoršie: Všetko ostatné

Zápas na Bernabéu bol jednoducho slabý, a to v mnohých ohľadoch. Oba tímy sa snažili vyvinúť tlak a tempo nebolo strhujúce. Vplyv musela mať aj únava po Lige majstrov. Skutočným antihrdinom bol Cancelo, ktorý mal prsty vo všetkých troch góloch Realu Madrid. Robert Lewandowski tiež nehral dobre a väčšina tímu sa prispôsobila tejto úrovni. Výhrady možno mať aj k rozhodcovi. Soto Grado mohol odpískať jedenástku po faule na Lamine Yamala a v mnohých ďalších situáciách sme mohli mať pochybnosti o správnosti odpískaných a neodpískaných priestupkov. Skutočným vrcholom bolo, keď lopta mohla prejsť za bránkovú čiaru. To sme sa však určite nedozvedeli, pretože v La Lige neexistuje technológia na bránkovej čiare a rozhodca neukázal ani jeden presvedčivý opakovaný záber. Tým sa však zlé správy ešte neskončili, keďže Frenkie de Jong utrpel v prvom polčase zranenie členka. Na tento zápas je lepšie čo najskôr zabudnúť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2024-04-22 07:30:43
Co mě osobně vytočilo u třetího gólu, byla laxní obranná činnost Pedriho. Ten kluk nastoupil z lavičky a stejně za chvíli tahá nohy a působí oproti jiným hráčům, jak zpomalený. Pedri má možná přehled, dobrou přihrávku atd., ale v dnešní době pro dynamický fotbal je slabý kus. Věřím, že se mu zranění budou vyhýbat a v příští sezóně uvidíme jiného Pedriho, protože jestli je tohle jeho fyzický standard, tak na té lavičce už zůstane.
2024-04-22 07:37:12
Najlepšie: Yamal a to , že sme boli Realu viac ako rovnocenný super.
Najhoršie: Canselo ktorý nám prehral už druhý zápas za sebou a Lewa ktorý zahrá dobré každý desiaty zápas. Po sezóne by sme sa mali zbaviť všetkých Portugalčanov na čele s Decom a Mendezom, ktorý vyštvali s klubu Alemanyho a ťahajú nám tu druhotriedny tovar v podobe Joaov.