Podľa ArchivoVAR lopta počas prehry Barcelony s Realom Madrid 2:3 prešla cez bránkovú čiaru celým svojim objemom, ale kvôli absencii príslušnej technológie alebo predstaviteľov La Ligy, ktorí by to potvrdili, nebol gól uznaný.

V podstate úplne legálny gól nebol včera večer Barcelone uznaný kvôli obmedzeným prostriedkom. Nedeľňajšie El Clasico vyvolalo značnú diskusiu, keď Barcelone nebol uznaný gól, ktorý sa zdal byť gólom po tom, ako lopta zdanlivo prešla cez čiaru. V zápase na Santiago Bernabeu sa Barcelona dostala do vedenia zásluhou Andreasa Christensena, ale Real Madrid rýchlo odpovedal penaltou, ktorú premenil Vinicius Jr.

Barcelone bol odopretý jasný gól

Barcelona sa domnievala, že sa v 28. minúte opäť ujala vedenia, keď Lamine Yamal šikovnou strelou z uhla zaskočil brankára Realu Madrid Andrija Lunina. Lunin stihol loptu odvrátiť skôr, ako zasiahol Federico Valverde, ale opakované zábery naznačili, že lopta prešla za čiaru.

Napriek námietkam hráčov Barcelony sa po dlhom preskúmaní VAR rozhodlo, že neexistuje dostatok presvedčivých dôkazov, ktoré by dokazovali, že lopta prešla cez čiaru. Toto rozhodnutie bolo kontroverzné, pretože na rozdiel od mnohých veľkých líg v La Lige chýba technológia na kontrolu bránkovej čiary, takže výsledok je otvorený interpretácii.

zdroj: archivoVAR
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2024-04-22 11:44:27
BeinSport, Canal+, ESPN tieto tri televízie majú zase iný názor podľa ich technologii :-) a to potvrdzuje nazor, že je to sporné a nedokázateľné pri súčasnej technologii v La Lige.
Marco01 Premium
2024-04-22 12:00:26
Hanba Tebasovi...jedina z top lig ktore nemaju brankovu technologiu !!!