V médiách sa už dlho špekuluje, že Xavi napriek svojmu vyhláseniu o odchode zostane v Barcelone. Špekulácie včera ešte podporil Gerard Romero, keď vsadil na to, že pre tohto trénera to nebude posledné El Clásico. Dnes aj ďalší novinári uvádzajú, že Xavi je otvorený zotrvaniu.

Momentálne sa atmosféra v Katalánsku, aspoň na základe správ z médií, javí tak, že súčasný tréner môže skutočne pokračovať. Katalánske denníky Mundo Deportivo a Sport rovno píšu, že Xavi je otvorený zotrvaniu, ale bude musieť analyzovať situáciu s Joanom Laportom, Rafom Yustem a Decom. Tréner uznal, že výstavba jeho projektu stále napreduje, pričom sa k nemu pridávajú mladí hráči, a teraz cíti podporu aj zvnútra.

Xavi dal v posledných týždňoch jasne najavo, že prezident alebo športový riaditeľ s ním chcú naďalej spolupracovať. Súkromne aj verejne mu to oznámili aj hráči, rovnako ako fanúšikovia Barcelony. Ďalšou motiváciou pre bývalého stredopoliara je návrat na Camp Nou. Treba spomenúť, že dva katalánske denníky uverejnili túto informáciu takmer v rovnakú hodinu, takže sa dá očakávať, že takáto správa prišla priamo z klubu. Helena Condis z COPE uvádza, že Xavi svoje rozhodnutie nezmenil, ale po rozhovore s Laportom ho môže prehodnotiť.

V najbližších dňoch by sa malo uskutočniť stretnutie medzi Xavim a vedením Barcelony. Čo by mohlo rozhodnúť o ďalšom vývoji udalostí? Už sa objavili správy, že Xavi bude očakávať posily, ak má splniť požiadavky klubových orgánov a zostať. Mundo Deportivo tvrdí, že v tejto súvislosti sa už hovorilo o Guidovi Rodríguezovi a trénerovi sa páči aj Dani Olmo, ktorý bol nedávno spájaný s Blaugranas.

Alex Pintanel z Relevo však uvádza, že Barça nebude akceptovať podmienky na zotrvanie Xaviho, ktorý sa bude musieť prispôsobiť. Novinár dodáva, že Laporta chce trénera presvedčiť, aby s ním pokračoval, ale v športovo oddelení nie je v tejto veci úplná zhoda. Pintanel však súhlasí s tým, že Xavi sa neuzatvára pred možnosťou zostať v Barcelone a nikdy to v skutočnosti neurobil. Bar Canaletes v tejto súvislosti píše, že tréner žiada tri posily, aby mohol pokračovať, ale Deco mu oponoval, že to nie je možné. Uvidíme, či Xavi bude súhlasiť so svojím zotrvaním vzhľadom na to, že klub pravdepodobne nesplní jeho očakávania. Určite sa o tom bude v blízkej budúcnosti diskutovať.

Sport zasa dodáva, že Barcelona má z rôznych dôvodov problémy s hľadaním nástupcu Xaviho, a preto je čoraz obľúbenejší súčasný tréner. Laporta je preto údajne za to, aby tréner zostal až do 30. júna 2025, keď sa mu končí zmluva. Stojí za zmienku, že Xavi bol vždy neoblomný, že svoje rozhodnutie nezmenil, a včera na túto tému povedal len toľko, že "teraz nie je ten správny čas". Signály v španielskych médiách naznačujú, že tréner možno naozaj zostane ešte rok, hoci sám priznal, že odíde, ak sa nezíska žiadna trofej. O tejto otázke sa možno rozhodne v najbližších dňoch, pričom alternatívou miesto Xaviho je Rafa Márquez.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es relevo bar canaletes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-22 13:52:53
Nahradí ho Dani Alves, ten je teraz voľný.
2024-04-22 14:01:46
Dufam ze si xavi nebude robit z huby rit