Obranca Barcelony João Cancelo prežil náročný večer počas prehry svojho tímu na Santiago Bernabéu s Realom Madrid 2:3. Portugalský hráč mal problémy v defenzíve, keď Lucas Vazquez v 73. minúte vyrovnal na 2:2 pre Real Madrid a skóroval po prihrávke Viniciusa Jr. z pravého krídla.

Bývalí holandskí reprezentanti Marco van Basten a Ronald de Boer vo svojej analýze pre holandský kanál Ziggo Sport otvorene kritizovali Cancelov výkon. Van Basten, trojnásobný držiteľ Zlatej lopty, sa pri hodnotení ľavého obrancu Barcelony nezdržal slovami: "Je šialené, že Cancelo vo svojich 29 rokoch naďalej opakuje chyby."

Medzitým De Boer, ktorý hral za Barcelonu v sezónach 1998-99 a 1999-00, kritizoval Cancela za nedostatočnú defenzívnu tímovú prácu. Poukázal tiež na to, že Pep Guardiola ho v polovici minulej sezóny vytlačil na hosťovanie do Bayernu Mníchov a toto leto ho poslal do Barcelony, čo je pomerne opodstatnené: "Teraz už viem, prečo Pep nemá rád Cancela. Tento chlapík hrá svoj vlastný futbal a myslí si, že ide len o to, čo robíte s loptou," povedal.

Týždeň, na ktorý by Cancelo najradšej zabudol

V utorok počas zápasu s PSG Cancelo zapríčinil penaltu a počas celého zápasu nedokázal držať krok s hrou Ousmaneho Dembélého. V nedeľu potom Cancelo dvoma výraznými chybami prispel k dvom gólom Realu Madrid.

V prvom polčase jeho nepozornosť umožnila Vazquezovi príliš ľahký vstup do pokutového územia. Tým odhalil stopéra Paua Cubarsího, ktorý sa napokon dopustil faulu, po ktorom Vinicius skóroval z penalty.

Neskôr v zápase sa Cancelova nesústredenosť prejavila ešte viac. Zanedbal svoje defenzívne povinnosti a prestal sledovať situáciu, čím nechal Vazqueza bez povšimnutia zakončiť na zadnej tyči, čo viedlo k druhému vyrovnávajúcemu gólu Madridu. To všetko stačí na to, aby sme uverili, prečo Barcelona už nie je s Cancelom spokojná, čo viedlo k návrhu, že by ho v lete mohla poslať späť do Manchestru City.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-22 17:13:18
Joaos jedine na hosťovanie, nekupovať,ani v akcii.
2024-04-22 17:32:21
... krajné esá v obrane Cancelo a Koundé najväčšia slabina BARCELONY,,,,,😎⚽