Ronald Araujo dominoval v uplynulom týždni na titulných stránkach španielskych denníkov po jeho červenej karte proti PSG, ktorá stála Blaugranas miesto v semifinále Ligy majstrov. Napriek chybe je uruguajský internacionál považovaný za dôležitú postavu tímu a zostáva kľúčovou súčasťou plánov Xaviho Hernandeza. No hráč môže v lete predsa len odísť z klubu.

Vzhľadom na to, že Barcelona potrebuje v lete získať príjmy z predaja, Araujo sa javí ako silný kandidát na letný predaj, informuje katalánsky denník Sport. Ako už bolo oznámené, Barcelona predložila ponuku na predĺženie zmluvy v prípade Arauja, pričom si je vedomá, že jeho zmluva vyprší v roku 2026 a že jeho plat je potrebné vylepšiť podľa jeho súčasného postavenia v tíme.

Denník Sport však informuje, že obrancovo okolie nie je spokojné s návrhom zmluvy, ktorý predložila Barça s cieľom udržať si služby stopéra aj do budúcnosti. Aj keď je samotný Araujo v klube spokojný a chce zostať v Katalánsku, existuje názor, že by mohol v priebehu najbližších mesiacov zmeniť svoje stanovisko, aby sa presťahoval inam, najmä vzhľadom na záujem Bayernu Mníchov a ďalších elitných klubov.

Barcelona nevylučuje predaj

Barcelona nutne potrebuje uskutočniť aspoň jeden veľký predaj, aby získala príjmy a mohla v lete podpísať svoje plánované ciele. Aj keď sa zvažovali mená Jules Koundé, Raphinha a dokonca Robert Lewandowski, je to práve Araujo, ktorý by mohol byť nakoniec predaný.

Nie kvôli jeho chybe proti PSG, ale kvôli tomu, že by mohol prilákať ponuky presahujúce 80 miliónov eur pri záujme Bayernu Mníchov a niektorých ďalších tímov. Araujo je v súčasnosti tretím kapitánom za Sergim Robertom a Marc-André ter Stegenom a bol považovaný za budúceho prvého kapitána Barcelony. Vzhľadom na okolnosti však môže dôjsť k predčasnému ukončeniu jeho dobrodružstva v klube.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-23 15:07:31
Všetci sú stále spokojní, šťastní v klube, no robia si z neho len dojnú kravu. Viac im záleží na plate ako na klube.
2024-04-23 15:07:53
...len,aby nám Araujo a FDJ, nepláchli to iných klubov a budeme sa škrabať poza uši,,,,😎⚽