Telenovela o sponzorovi dresov Barcelony na budúcu sezónu trvá už niekoľko mesiacov a nechýbajú v nej pravidelné zvraty.

Príbeh sa začal už v novembri, keď katalánska administratíva preskúmala kontrakt amerického športového výrobcu s klubom a zistila, že je výrazne nižšie ako ponúka trh. V nasledujúcich mesiacoch sa vzťahy medzi Barcelonou a Nike naštrbili a Puma prišla s obrovskou ponukou prevziať funkciu hlavného sponzora Barcelony. Súbežné súdne konania však takmer znemožnili okamžité prerušenie väzieb Barcelony so spoločnosťou Nike, pretože by bola nútená zaplatiť výrobcovi vysokú pokutu za jednostranné vypovedanie zmluvy.

Katalánsky denník Sport v každom prípade informuje, že Barcelona sa teraz približuje k novej dohode so spoločnosťou Nike. Americká spoločnosť nechce prísť o spoluprácu s Barcelonou, najmä vzhľadom na očakávané masívne predaje v budúcom roku počas 125. výročia založenia klubu.

Obe strany už niekoľko týždňov pracujú na novej dohode. Podľa najnovšieho návrhu Nike ponúka sumu vyššiu ako 100 miliónov eur, ktorú garantuje aj Puma. Španielsky denník prezrádza, že by sa mohla dotýkať 120 miliónov eur ročne. Predĺženie za nových podmienok by bolo pravdepodobne na dlhšie obdobie, konkrétne na 10 rokov. Ďalej sa hovorí o masívnom bonuse za predĺženie, ktorý Nike ponúkne, a vedenie tak optimisticky očakáva skoré uzavretie dohody.

Ako bolo spomenuté vyššie, americkí giganti sú ochotní zaplatiť Barcelone bonus za predĺženie spolupráce vo výške 100 miliónov eur. To je, samozrejme, vzhľadom na finančnú situáciu klubu obrovský posun. Prichádzajúcich 100 miliónov eur pomôže Kataláncom nielen pokryť nezaplatenú platbu od fondu Libero vo výške 40 miliónov eur, ale aj získajú aj 60 miliónov eur, ktoré musia v júni vložiť do rozpočtu, aby ho naplnili. Celkovo tak prémie pomôžu do veľkej miery napraviť klubové financie a dokonca im pomôžu vrátiť sa k pravidlu podpisu zmlúv v pomere 1:1 a posilniť mužstvo v lete.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-23 15:17:20
Skoda uz som sa videl ako kupujem novy dres puma s menom Lobotka na chrbte :(
2024-04-23 15:20:05
No rád by som vedel viac aj k tomu Libero. Tam sa máme súdiť s nimi, nie? Dostaneme naspäť tých 40 miliónov od nich, alebo sa znova bude predávať ten podiel Barca Studios? Ticho je okolo toho.