Katalánske médiá oživujú tému príchodu Bernarda Silvu do Barcelony, ale oplatí sa pozrieť na iné kroky, ktoré majú oveľa väčšiu šancu na realizáciu. Veľa sa hovorí o možnosti získať talentovaného stopéra Gentu, navyše zadarmo.

Spravodajca RMC Sport v Belgicku Sacha Tavolieri informoval, že zástupcovia 16-ročného obrancu Jorthyho Mokio požiadali belgickú federáciu o rozviazanie zmluvy s jeho súčasným zamestnávateľom, čím naznačili jeho túžbu opustiť klub. Novinár uvádza, že futbalista a jeho rodina boli na zápase Barcelony proti PSG, pričom v tom čase vraj boli kontaktovaní jeho agenti. Podľa Tavolieriho je teraz katalánsky klub favoritom na získanie hráča.

Barça však bude mať konkurenciu, keďže podľa Relevo sú v boji o získanie Mokiu v najlepšej pozícii Manchester City a Rím. Očakáva sa, že Katalánci sa pokúsia hráča presvedčiť solídnym športovým projektom a perspektívou v prvom tíme, kde sa spoliehajú na mladých hráčov. Barcelona už mala poslať prvú ponuku a čaká na hráčovo rozhodnutie. Klub vie, že po finančnej stránke nebude môcť konkurovať veľkým európskym tímom.

Mokio už dvakrát nastúpil za prvý tím Gentu, hoci väčšinou hráva v mládežníckom tíme. Reprezentuje aj Belgicko U-17 a na 16-ročného mladíka má dobré fyzické predpoklady (182 cm), dobre rozohráva loptu a dokáže prelamovať línie súpera nielen prihrávkami, ale aj vedením lopty.

zdroj: relevo sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Oli5 Premium
2024-04-23 18:08:59
Abych to s ním trošku rozvedl...

Barça se o něj údajně snaží už od začátku loňského podzimu, tehdy měli být jeho získání velmi blízko, jenže do hry vstoupili právě i jiné kluby, takže vše prozatím, kvůli hráčovo okolí, padlo.

Já ho viděl už několikrát v akci, bohužel jsem měl "štěstí" spíše na jeho nevydařené zápasy. Ten poslední, který se mi hodně utkvěl v paměti, je Belgie vs Itálie. Šílený představení obrany Belgie...

Každopádně ho skvěle hodnotí Jacek Kulig.

My tu máme zatím Andrés Cuenca a Mikayil Faye. Do Juvenilu vstoupí 🇦🇷 Marcipar, v Cadete B je Mayans. LSO máme pokryté už takhle skvěle.