V Barcelone panuje neistota ohľadom budúcej sezóny. Klub sa zmieta vo finančných problémoch, ktoré by mohli ovplyvniť jeho prestupovú aktivitu v nadchádzajúcom lete. S vyhliadkami na ročník bez trofeje, ktorá sa črtá, klub na konci sezóny zúfalo potrebuje posily. Vzhľadom na ekonomickú zložitosť si však Barcelona nie je istá, či bude môcť podpísať hlavné ciele, ako sú Joshua Kimmich alebo Bernardo Silva.

Podľa Gerarda Romera je však Barcelona v snahe získať Bernarda Silvu pozitívna. Zdá sa, že zástupcovia portugalského reprezentanta tlačia na jeho prestup na Camp Nou. Hráč sa už dlho zaujíma o prestup do Barcelony. Minulé leto bol dokonca blízko k prestupu na Camp Nou, ale tento krok sa neuskutočnil.

Ale toto leto bude mať Bernardo konečne ďalšiu príležitosť opustiť Etihad a hľadať nové výzvy inde. Silva je totiž „blázon“ do Barcelony, informuje katalánsky denník Sport. Bývalá hviezda AS Monaco verí, že čas na Etihad sa skončil a má cenovo dostupnú odstupnú klauzulu v hodnote 58 miliónov eur.

Portugalčan je dokonca ochotný pristúpiť na zníženie platu, čo by mohlo Barcelone pomôcť získať jeho služby. Pep Guardiola a spol. sú si už dlho vedomí Silvovej situácie a hráč je teraz presvedčený, že jeho čas v Manchestri City sa chýli ku koncu a jeho srdce sa upína k prestupu do Barcelony.

Podarí sa Barcelone podpísať Silvu?

Šance Barcelony na prestup za veľké peniaze sa momentálne zdajú byť mizivé, pokiaľ sa klub nevráti k pravidlu 1:1. Katalánci však úzko spolupracujú s La Ligou na obnovení rovnováhy vo svojom účtovníctve a zdá sa, že klub je celkom optimistický, že sa toto leto môže vrátiť k pravidlu 1:1.

V takom prípade môže Barcelona v lete ľahko urobiť krok za Bernarda Silvu, najmä ak sa jej podarí schváliť predaj nechcených hráčov, ako sú okrem iných Sergiño Dest, Ansu Fati a Oriol Romeu. Silvova ochota pripojiť sa k Barçe a uspokojiť sa so znížením platu len podporí šance klubu podpísať tohto tvorcu hry.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2024-04-23 19:02:20
Ak by som si mal niekoho zo zálohy zvoliť koho von a za koho by mal prísť Silva, tak de Jong by to nebol, ale bol by to Pedri. Chápem, že je to ťažké s tými zraneniami, no ale absolútne nám to škodí ako často chýba, nikdy nenaberie formu a jeho progres je absolútne zdevastovaný tými častými zraneniami. Ja nevidím Pedriho progres za posledné 2 roky a keď si to máme porovnávať s takým Bellinghamom, Musialom, Fodenom, tak úprimne je to vidieť.
2024-04-23 19:35:53
To je síce pekné, že on je pobláznený.... ale hlavne sa prosím nenechajme poblázniť my... kým nepríde poriadne SDZ tak by mali byť všetky ostatné posty druhoradé..