Pred mesiacom a pol madridská Marca napísala, že PSG si za nástupcu Kyliana Mbappého vybralo Lamineho Yamala. Teraz správu o záujme Parížanov o 16-ročného mladíka potvrdil denník Le Parisien.

Francúzsky denník uvádza, že PSG zaradilo Lamineho Yamala medzi svoje hlavné ofenzívne ciele na budúcu sezónu. Tím Luisa Enriqueho bude potrebovať posilniť túto formáciu predovšetkým kvôli odchodu Mbappého do Realu Madrid. Ak sa nepodarí nájsť riešenie v rámci klubu, športový riaditeľ Luis Campos by sa mal zamerať práve na 16-ročného mladíka, ktorý zaujal v zápasoch Barcelony proti Neapolu a PSG.

Lamine Yamal má odstupnú klauzulu vo výške 1 miliardy eur, ale Le Parisien poukazuje na to, že parížsky klub si odchodom Neymara, Lea Messiho, Marca Verrattiho či Sergia Ramosa vylepšil svoju rozpočtovú situáciu. Okrem toho sa očakáva, že klub čoskoro opustí Kylian Mbappé, ktorý má ročný plat 72 miliónov eur. Le Parisien preto tvrdí, že ak Lamine Yamal vyjadrí túžbu opustiť Barcelonu, mohli by sa uskutočniť rokovania s katalánskym klubom. Dokonca aj napriek najrôznejším rozhorčeniam medzi vedením oboch tímov, ako je napr. Superliga. Denník potvrdzuje, že sumu, ktorú uvádza Marca, teda 200 miliónov eur, treba brať vážne.

Le Parisien tiež dodáva, že esom v rukáve má byť Jorge Mendes, ktorý riadi kariéry hráčov ako Warren Zaire-Emery, Vitinha, Bradley Barcola, Marco Asensio, Manuel Ugarte a Goncalo Ramos. Agent má navyše s Camposom výborný vzťah. Ďalšia vec je, že katalánske denníky by pravdepodobne mohli napísať to isté v súvislosti so vzťahom Mendesa s Barcelonou a Joanom Laportom. Len na okraj, Le Parisien informuje, že PSG sa opäť pokúsi získať Bernarda Silvu.

zdroj: le parisien
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marco01 Premium
2024-04-23 20:42:36
Ved len nedavno tu bola sprava, ze P$G ponuklo za Yamala 200 mega, ktore boli ihned odmietnute...sam Yamal sa v rozhovore vyjadril, ze je rad, ze Barca neprijala tuto ponuku a chce sa raz stat legendou Barcelony...tak pokoj 🙂 P$G moze akurat snivat dalej o Laminovi 😁
2024-04-23 22:57:32
Nech zaplatia vykupku - 1 miliardu.