FC Barcelona už hľadí do budúcej sezóny. Včera bolo potvrdené, že tím naďalej povedie Xavi Hernández, ale bez ohľadu na rozhodnutie chcel klub posilniť fyzickú prípravu hráčov. Pokrok sa dosahoval už niekoľko mesiacov, pričom sa nadviazali kontakty so skúsenými osobnosťami elitného futbalu. Podľa katalánskeho denníka Sport bol vybraný Julio Tousa, špecialista na silový tréning a prevenciu zranení.

Ako píše Toni Juanmarti, Barça chce, aby jej hráči "lietali" na ihrisku od prvého dňa nadchádzajúcej predsezónnej prípravy. S týmto zámerom a vedomí si závratného tempa, ktoré si v súčasnosti vyžadujú zápasy proti najlepším tímom v Európe, chce klub, aby Julio Tousa doplnil trénerský štáb a priniesol svoje skúsenosti v oblasti posilňovania, v ktorej je považovaný za jedného z revolucionárov.

Zámerom Barçy pri spolupráci s Tousom, ktorý už s katalánskym klubom spolupracoval v roku 2004, je pokúsiť sa vytvoriť štruktúru založenú na osvedčených odborníkoch, interných aj externých, s cieľom maximalizovať výkonnosť hráčov, čo už roky robia najväčšie európske kluby.

Tous, ktorý bol súčasťou trénerského štábu Antonia Conteho v Chelsea, keď The Blues v roku 2017 vyhrali Premier League, bol tiež jeho pravou rukou v talianskej reprezentácii a Juventuse. Tous sa vďaka preukázateľným skúsenostiam špecializoval na štúdium silovej práce ako jedného z pilierov fyzickej prípravy. Je odborníkom na propriocepciu a používanie zariadení, ako je napríklad kužeľové koleso, zotrvačné jojo a aerosling, závesný tréningový systém. Tous pôsobil aj v Sampdorii, Reale Zaragoza, Interi Miláno

Zdroje z klubu tvrdia, že miesto Španiela v tíme Xaviho Hernándeza ešte nie je stopercentne jasné. Tieto drobné záležitosti sa budú musieť doriešiť v blízkej budúcnosti, hoci klub je presvedčený, že príchod tak skúseného špecialistu pomôže tímu v ďalšom rozvoji.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-25 12:44:48
aspoň niečo pozitívne
2024-04-25 13:16:48
...ako Adama Traore 🙂