Predtým, ako klub oficiálne oznámil, že Xavi bude pokračovať až do júna 2025, chcel Joan Laporta osobne informovať tím. Prezident zdôraznil, že klub sa uberá správnym smerom a je presvedčený, že tituly sa vrátia už v budúcej sezóne.

Ako informuje Toni Juanmarti, pred štvrtkovým tréningom v Ciutat Esportiva Joan Gamper chcel prezident FC Barcelona Joan Laporta prehovoriť pred všetkými hráčmi, ktorí chceli počuť, aké faktory sa zmenili od januára, keď Xavi oznámil svoj odchod. Je jasné, že tím sa včera dozvedel, že tréner zostáva, takže dnes ráno bolo správne vysvetliť prečo. Laporta tímu povedal, že Xaviho projekt nie je ukončený a že napriek dvom nedávnym porážkam je rozvoj tímu za posledné dva mesiace evidentný.

Laporta bol stručný: "Verte v Xaviho, verte v projekt," požiadal prezident, na čo tím reagoval potleskom a niekoľkými vtipmi. Prezident povedal, že Xavi s nadšením pokračuje v začatej práci, a vyzval hráčov, aby sa tejto úrovni nadšenia vyrovnali, aj keď vie, že to komplikuje nedávne sklamanie spôsobené porážkami s PSG a Realom Madrid.

Napokon, skupina bola požiadaná, aby ukončila sezónu čo najlepšie a zabezpečila si druhé miesto v lige, ktoré im zabezpečí miestenku v budúcoročnej edícii Španielskeho Superpohára.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-25 18:46:06
ja neviem. najprv 100x povedal, ze jeho rozhodnutie je nemenne, potom vypadol s PSG potom prehral dalsie el clasico a oznami, ze zostava. keby postupil do finale LM co bolo jednoznacne v nasich moznostiach, tak pochopim.
2024-04-25 23:12:49
Laportove nadsenie vobec nezdielam