Barcelona sa v lete opätovne pokúsi získať hráčov na posilnenie tímu, aby mohla dokončiť prestavbu mužstva po niekoľkých rokoch, keď klub opustil Lionel Messi. Najskôr však budú musieť predať hráčov, čo je úloha, ktorá sa pre Barcelonu ukázala ako mimoriadne náročná.

Hoci určite majú ponuky na niekoľko hráčov, medzi nimi napríklad Pedriho, Gaviho, Ronalda Arauja, Lamineho Yamala a Paua Cubarsího, Barça nechce robiť kompromisy v kvalite svojho tímu a potenciálne sa zbaviť dôležitých aktív.

Na druhej strane sú tu aj hráči ako Jules Koundé, Andreas Christensen a Frenkie de Jong, ktorí nechcú toto leto klub opustiť z viacerých dôvodov. Medzi najdôležitejšie dôvody patrí samozrejme plat. Ďalším hráčom, ktorý teraz čelí v metropole Katalánska zložitej situácii, je Robert Lewandowski.

Barcelona má v súčasnosti vo svojom kádri troch útočníkov, pričom jedným z nich je 35-ročný Robert Lewandowski. Trojlístok dopĺňajú 19-ročný Vitor Roque a 18-ročný Marc Guiu, čo predstavuje problém predovšetkým z pohľadu veku. Správa od Alexa Pintanela preto hovorí, že ak by Barcelona v lete hľadala a podpísala útočníka, môže sa vzdať Lewyho a prípadne ho predať, pričom o ponuky nebude mať núdzu.

Tímy zo Saudskej Arábie už údajne poslali Lewandowskemu niekoľkomiliónové ponuky a záujem je aj z MLS. Pri oboch týchto možnostiach bude Poliak zarábať oveľa viac, ako zarába teraz, napriek tomu, že je druhým najlepšie plateným hráčom v tíme za Frenkiem de Jongom.

Podobne ako mnohí iní v tíme, aj Lewandowski je so svojím platom a životom v Barcelone viac než spokojný a v tejto chvíli o odchode neuvažuje. Údajne už odmietol ponuku zo Saudskej Arábie, ktorá by znamenala trojnásobné zvýšenie jeho platu. V klube chce plniť svoj kontrakt, ktorý platí do roku 2026.

zdroj: catalunya radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-27 11:10:52
Lewandowski je kotva, brzdi progress.
2024-04-27 11:36:28
Keďže Xavi ostáva, jednoznačne by som ho dal na transfer, Xavi ho absolútne nevie využiť, proste lewa je niekedy súperov piaty obranca, plus vek a vysoký plat.
Ja by som sa osobne pokúsil kúpiť Dovbyka z Girony.. klauzulu ma tuším 30m. Je mladý, super efektívny a ma potenciál byt ešte lepším..