Pep Guardiola sa v dnešnom zápase proti Valencii môže spoľahnúť na hráča, ktorého v januári tak potreboval - Seydou Keita sa už konečne vrátil z Afrického pohára národov, cez týždeň s tímom naplno trénoval a dnes sa predpokladá jeho štart v otváracej zostave Blaugrana. Informuje o tom denník SPORT v predzápasovej analýze.

Posledného tréningu sa zúčastnil aj Xavi, no je nepravdepodobné, aby dnes hral. Jeho zranenie sa vlečie a Guardiola podľa všetkého nechce nič riskovať. Naproti tomu je účasť Andrésa Iniestu v zápase nevyhnutná. Poďme však poporiadku. V bráne dnes ako vždy nájdeme Víctora Valdésa. Pred ním sa postaví štvorica obrancov v zložení Puyol, Piqué, Abidal a Adriano. Guardiola v podstate inú možnosť ani nemá, nakoľko Alves a Mascherano stoja pre karty. Takisto sme sa presvedčili na vlastnej koži, že proti Los Che je systém 3-4-3 veľmi riskantný a preto je rozumnejšie staviť na klasiku.

V strede poľa by sa okrem Keitu mal objaviť aj Sergio Busquets na pozícii defenzívneho štítu. Zaujímavosťou je nasadenie Fabregasa do zálohy čím by sa Iniesta posunul už do útoku na ľavú stranu. Messi má miesto isté v strede a na druhej strane s veľkou pravdepodobnosťou zahliadneme Alexisa, ktorý nedovolí štart Pedrovi. Takisto mladíci Tello a Cuenca podľa všetkého do zápasu nezasiahnu.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.