Guardiola cestuje na Vicente Calderón za tromi bodmi a aj za nadviazaním hernej či výsledkovej pohody z posledného zápasu na Camp Nou proti Valencii. Messi v poslednom ligovom zápase nasúkal Los Che hneď poker a podobne ako zvyšok mužstva dokázal, že je momentálne vo vrcholnej forme.

V bráne ako vždy Víctor Valdés. Jeho meno sa počas týždňa skloňovalo v ústach Maradonu v zmysle neschopného brankára, ktorý je pre Blaugrana slabý. Dokázať opak môže Valdés už dnes proti Falcaovi, ktorý aj v Španielsku ukazuje svoj dobrý čuch na góly. Samozrejme Valdés bude mať podporu obrany v zložení Alves, Piqué, Puyol a Abidal. To najlepšie čo Barca momentálne má. Otázkou je zvolenie rozostavenia, aj keď sa predpokladá začiatok zápasu s 4-3-3 s možnou zmenou na 3-4-3 podľa vývoja situácie v stretnutí.

Takisto záložná formácia a motor Barcelonskej hry pôjde na trávnik v tom najlepšom možnom zložení Xavi - Busquets - Iniesta. Xavi je po zranení fit, čo dokázal aj proti Valencii ako striedajúci hráč. Iniesta sa ukázal v hernej pohode podobne ako Busquets, ktorý nechal na problémy s tržnou ranou pod kolenom zabudnúť.

Úderná jednotka katalánskeho celku sa opäť stáva nočnou morou súperových obrán. V zápase proti Leverkusenu či Valencii bol Alexis na neudržanie. To platí aj o Argentínčanovi, na ktorého Valencia ešte dlho nezabudne. Trojicu vynikajúco dopĺňa Fabregas s doteraz najlepšou formou v sezóne.

Na lavičke ma tréner zo Santpedor stále k dispozícii silu ako Thiago, Keita, Mascherano, Pedro, Cuenca alebo Tello. Pri pohľade na zostavu aj lavičku môžeme po dlhom čase konečne usúdiť, že v kádri už nemáme lazaret a Guardiola môže po večeroch pokojne zaspávať s vedomím, že je priestor na rotáciu v mužstve.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.