Bývalý prezident FC Barcelona sa domnieva, že tréner Blaugrana Pep Guardiola môže byť budúcim prezidentom katalánskeho klubu. Zároveň vyhlásil, že Xaviho vidí ako trénera FCB, ktorý môže Guardiolu čo sa týka úspechov aj predstihnúť.

Laporta viedol katalánsky gigant v rokoch 2003-2010 a práve on bol zodpovedný zato, že predtým neskúsený tréner Guardiola sa stal kormidelníkom hneď prvého tímu FC Barcelona. Laportovi sa dôvera v bývalého hráča Blaugrana vyplatila a klub momentálne zažíva svoje zlaté časy.

V budúcnosti by mohol Guardiola hrať v klube ešte dôležitejšiu úlohu ako doteraz - podľa Laportu by mohol katalánsky veľkoklub aj šéfovať: "Myslím si, že Guardiola bude nasledujúcim prezidentom klubu - má na to potrebný profil aj charizmu," nechal sa počuť v rozhovore pre La Republica.

Bývalý prezident takisto cíti, že podobne ako sa Guardiola prepracoval z roly stredopoliara a majstra prihrávok na úspešného trénera, Xavi má na to, aby šiel podobnou cestou: "Xavi je výnimočný hráč. Má kvalitné vizionárske predispozície, niečo čo mu umožňuje byť trénerom Barcelony. Samozrejme ak to bude chcieť," uzavrel.

zdroj: insidefutbol.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.