V rozhovore zverejnenom v talianskom periodiku La Stampa hovoril tréner národného výberu Španielska o tom, že Zlatú loptu by mal vyhrať Iniesta. Sám pritom získal cenu za celoživotnú kariéru.

V piatok sa Del Bosque vybral do Talianska, kde si prebral cenu švédskeho futbalistu a trénera Nielsa Liedholma, ktorý zomrel v roku 2007 vo veku 85 rokov. Ceremónia sa konala v severnej časti Talianska, v Cuccaro Monferrato, kde Liedholm strávil posledné roky svojho života.

Na otázku, kto by mal za rok 2012 vyhrať Zlatú loptu, Vicente del Bosque bez váhania povedal: "Dúfam, že to bude Španiel. Vyhrať by mohol Iniesta, no aj mnoho ďalších," povedal majúc na mysli Ronalda, Messiho či Falcaa.

"Každý sa počas svojho života stretne s úspechmi, ale aj pádmi. Aj vo futbale sa nie stále len vyhráva. Futbal je plný frustrácie, sklamania. Ako vo futbale, tak aj v živote, vyváženie je to, čo nám pomáha," povedal tréner.

Pokiaľ ide o úspech reprezentácie, Del Bosque povedal, že mal "veľké šťastie", keď dostal príležitosť viesť Španielsko v čase "vysokej koncentrácie talentov a najlepších hráčov na svojich postoch."

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.