FC Barcelona sa už o niekoľko hodín pokúsi pomôcť svojmu brankárovi Víctorovi Valdésovi v boji o trofej pre najlepšieho brankára La Ligy za ročník 2012/2013. V Málage totiž chytá Willy Caballero, v súčasnosti líder poradia Trofeo Zamora. Gólman štvrtého celku Primera Division v prebiehajúcej sezóne za svoj chrbát pustil len 13 lôpt.

Prioritou tímu na La Rosalede je samozrejme víťazstvo, aby si mohla Barca pred Atléticom aj Realom Madrid zachovať pohodlný náskok, no spoluhráči chcú Víctorovi pomôcť aj v inom ohľade - aby si dnes udržal čisté konto a aby jeho náprotivkovi nasúkali čo najviac gólov. Brankár Málagy má v súčasnosti ďaleko lepší priemer inkasovaného gólu na zápas ako Valdés a to 0,72 oproti 1,06.

Caballero si udržal čisté konto až v 8. kolách a nikdy nedostal viac ako dva góly na zápas. Valdés zatiahol roletu päťkrát, každopádne bol zápas, kde inkasoval aj štyri góly. Víťaz štyroch posledných Trofeo Zamora tak má čo robiť, aby titul najlepšieho brankár španielskej futbalovej súťaže obhájil aj tento rok.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.