Dnes to boli na Camp Nou gólové hody. V prvom polčase otvoril skóre Alexis, ku ktorému sa pridal Messi. Gólová smršť však prišla v druhom polčase, v ktorom sa dokázali presadiť postupne Villa, Tello, Iniesta a Piqué. Za hostí skóroval Álvaro.

1.polčas

Barca udrela v zápase už v piatej minúte. Leví podiel na góle mal Andrés Iniesta, ktorý nádhernou prihrávkou našiel nabiehajúceho Alexisa Sáncheza. Ten sám perd Codinom loptu šikovne zagúľal do odkrytej strany bránky.

V 13.minúte udrela Barca opäť. Aj tentoraz posielal loptu do vápna Adndrés Iniesta. Tentoraz posielal loptu na Thiaga, ktorý si loptu v behu spracoval a okamžite posielal loptu na lepšie postaveného Messiho. Jeho prihrávka síce nebola ideálna, ale Leo aj z ťažkej pozície dokázal poslať loptu do siete.

Hráči Barcelony po dvoch góloch v súperovej sieti hrali úplne v pohode. Blaugranas držali loptu na svojich kopačkách, roztáčali na polovici Getafe útočný uragán a zdalo sa, že ďalší gól je iba otázkou času.

V 31.minúte bol Messi veľmi blízko k jeho druhému gólu v zápase, keď po presnom centri od Alexisa loptu už iba doklepával do Codinovej bránky. Leo však napálil iba do pravej tyčky.

Pár minút pred koncom riadneho hracieho času prvého polčasu mala Barca ďalšiu veľkú príležitosť, keď po pravej strane potiahol loptu Alexis Sanchéz až k súperovej bránke. Tam prihrával šikovne na Thiaga, ktorého strelu však dokázal súper zblokovať.

2.polčas

Cez polčasovú prestávku došlo u domácich k striedaniu. Adriana vymenil na pravom krídle obrany Dani Alves.

V 57.minúte mali Katalánci ďalšiu obrovskú príležitosť, keď po prieniku Alby doklepával Messi a následne aj Alexis, ale oba pokusy boli zblokované.

O minútu neskôr to tam však už padlo. Tentoraz Alba poslal presnú prihrávku za obranu na nabiehajúceho Davida Villu, ktorý trafil Codinovi presne medzi nohy.

V 73.minúte striedal Jordi Roura druhýkrát. Alexisa Sáncheza vymenil na hracej ploche Cristian Tello. O dve minúty neskôr sa striedalo aj tretíkrát. Carlesa Puyola nahradil Javier Mascherano.

Barca v týchto momentoch zápasu hrala už iba na udržanie. Na hráčoch bolo badať, že sú s výsledkom spokojní a ani nasadenie nebolo také vysoké, ako na začiatku.

V 79.minúte pridal štvrtý gól striedajúci Tello. Leo Messi potiahol loptu stredom ihriska a tesne pred šestnástkou poslal loptu na voľného Tella. Cristian si prvým dotykom loptu spracoval a druhým poslal loptu pekným oblúčikom do siete.

V 83.minúte sa podarilo presadiť aj Getafe. Po dlhom nákope Jordi Alba hlavou predĺžil loptu presne na nabiehajúceho Álvara, ktorý už sám pred Valdésom nezaváhal.

V 90.minúte dokázala Barca na inkasovaný gól odpovedať. Tentoraz sa Messi snažil predrať sám cez obranu súpera, čo sa mu nepodarilo. Lopta sa však odrazila presne na Iniestu, ktorý v ľahkej pozícii nedal Codinovi šancu.

Hráči ešte nestihli poriadne doradovať, a už bol v sieti Getafe ďalší gól. Po centri od Alvesa využil dokonale ofsajdovú pascu súpera Thiago, ktorý bol razom sám pred brankárom. Thiago však stihol prihrať na nabiehajúceho Piquého, ktorý doklepával do prázdnej bránky.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés - Adriano, Piqué, Puyol, Alba - Thiago, Song, Iniesta - Alexis, Messi, Villa

Lavička: Pinto, Alves, Mascherano, Busquets, Cesc, Tello, Pedro

Getafe CF: Codina - Miquel Torres, Lopo, Alexis, Escudero - Borja, Lacen, Barrada, Diego Castro, Gavilán - Colunga

Lavička: Álvaro, Sarabia, Alcácer, Fernández, Pedro León, Míchel, Alberto

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.