Barcelonská hviezda bola povolaná do 18-členného kádra na zápas proti Paraguaju v kvalifikácii na Majstrovstvá sveta 10. septembra.

Lionel Messi bol nominovaný do argentínskeho mužstva aj napriek aktuálnym obavám zo zranenia barcelonského pokladu, kvôli ktorým jeho štart v ligovom stretnutí s Málagou tento víkend stále otázny.

Muži Alejandra Sabellu majú pred sebou už iba jediný zápas v nasledujúcom kole kvalifikácie na MS 2014 – 10. septembra vonku proti Paraguaju.

Argentínske médiá polemizujú o tom, či Messi – ktorého trápi ľavý stehenný sval od striedania v stredajšom dueli proti Atléticu Madrid – bude riskovať pri silnej pozícii svojej krajiny v kvalifikačnej tabuľke a jeho zdravotným problémom, ktoré ho sužujú posledné mesiace.

Jeho meno sa na 18-člennej súpiske na zápas objavilo spoločne s takými ako krídelníka Realu Madrid Ángela Di Maríu, či útočníka Manchestru City Sergia Aguera.

Argentíne robia vrásky početné absencie s Javierom Mascheranom, Gonzalom Higuaínom, Ezequielom Garayom a Federicom Fernándezom na tribúne pre suspendovanie a s Fernandom Gagom zraneným.

Albicelestes aktuálne trónia na čele kvalifikačnej tabuľky CONMEBOLu, pričom doposiaľ prehrali len jeden z trinástich duelov, hoci v posledných troch zápasoch vybojovali iba remízu.

Naposledy sa zápas Argentíny skončil víťazstvom v priateľskom meraní síl s Talianskom 14. augusta, v ktorom Éver Banega a Higuaín strieľali góly.

Kompletná nominácia (PAR vs. ARG, 10.9.):

Brankári: Sergio Romero (Monako), Mariano Andujar (Catania)

Obrancovia: Pablo Zabaleta (Man City), Hugo Campagnaro (Inter), Fabricio Coloccini (Newcastle), Marcos Rojo (Sporting Lisabon), Jose Basanta (moterrey), Christian Ansaldi (Zenit)

Stredopoliari: Éver Banega (Valencia), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Ángel Di María (Real Madrid), Ricardo Alvarez (Inter)

Útočníci: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Man City), Ezequiel Lavezzi (PSG), Rodrigo Palacio (Inter), Erik Lamela (AS Rím)

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.