Barca utrpela prvú porážku v tohtoročnej ligovej sezóne. Nad ich sily bol baskický tím Athletic Bilbao. Jediným strelcom zápasu bol Iker Muniain.

1.polčas

Obe mužstvá začali vo vysokom tempe, s aktívnym napádaním, a aj preto sa hra presúvala z jednej strany na druhú.

V 11.minúte mala Barca veľkú šancu, keď po Iniestovej prihrávke za obranu pripravil loptu na strelu Alexis Neymarovi. Jeho strelu však brankár Iraizoz bravúrnym zákrokom vytlačil ponad bránku.

Katalánci nedominovali v držaní lopty nejako výrazne, smerom dopredu boli však oveľa nebezpečnejší ako domáci. Kameňom úrazu však bola koncovka.

V 29.minúte mali obrovskú šancu domáci, keď sa po odrazenej lopte ocitol v jasnej pozícii Minuain. Aj on bol však prekvapený neočakávanou prihrávkou, a tak nedokázal dostatočne kvalitne zakončiť.

2.polčas

Do druhého polčasu naskočili domáci veľmi srdnato a Barcu na niekoľko minút zatlačili na jej polovici. Boli to však Katalánci, kto mal veľkú šancu, keď po Fábregasovom pase zakončoval Neymar. V rozhodujúcej chvíli sa však pošmykol a bránku vysoko minul.

V 70.minúte sa domácim vydaril protiútok. Po pravej strane ihriska prenikol Susaeta, ktorý presnou prihrávkou pred bránkou našiel nabiehajúceho Minuaina. Baskický mladík v jasnej šanci nenechal nič na náhodu a loptu poslal za chrbát bezmocného Pinta.

Krátko na to hlavičkoval z čistej šance Toquero, jeho pokus však Pinto pohotovo vyrazil.

V 78.minúte Gerargo Martino prvýkrát striedal. Xaviho nahradil na hracej ploche Sergi Roberto. O pár minút striedali hostia opäť. Do hry sa dostal Pedro a opačným smerom putoval Iniesta.

Zostavy

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Gurpegui, Laporte, Balenziaga, Mikel Rico, Iturraspe, Susaeta, Ander Herrera, Muniain, Toquero

FC Barcelona: Pinto, Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano, Sergio, Xavi, Iniesta, Cesc, Alexis, Neymar Jr

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.