V odvetnom zápase skupinovej časti Ligy Majstrov nedala Barca na domácom štadióne hosťujúcemu Celticu ani tú najmenšiu šancu. V prvom polčase strelili góly Piqué, Pedro a Neymar. Brazílčan pridal v druhom polčase ďalšie dva góly a zaznamenal tak prvý hetrik v drese Barcy. Za domácich sa presadil ešte Tello a hosťujúci Samaras korigoval skóre.

1.polčas

Barca mala veľkú šancu už po troch minútach, keď Neymar zachytil zlú rozohrávku Celticu a okamžite sa dostal do protiútoku. Prihrávkou poslal do šance Xaviho, tomu však hosťujúca obrana stihla zblokovať strelu.

V 7.minúte už domáci otvorili skóre. Po peknej uličke za obranu pálil Alexis. Jeho strelu Forster ešte dokázal vyraziť, ale iba priamo na Piquého, ktorý pohotovo poslal loptu do siete.

Domáce mužstvo aj po góle diktovalo tempo v zápase. Hostia z Glasgowa sa tak dostávali k lopte iba sporadicky a do šancí ešte menej. Práve Barca mala viacero možností na zveľadenie skóre, ale obrana Celticu dokázala v posledných chvíľach úspešne zakročiť.

V 40.minúte pridali Katalánci druhý gól. Po rýchlej lopte za obranu sa dostal do protiútoku Neymar, ktorý si dokázal obhodiť Lustiga a presnou prihrávkou pred bránku našiel nabiehajúceho Pedra. Ten už nedal Forsterovi šancu zasiahnuť.

V 44.minúte Barca predviedla nádhernú akciu, ktorá skončila gólom. Alexis presným oblúčikom za obranu uvoľnil Montoyu, ktorý sa sám pred Forsterom neunáhlil, prihral lepšie postavenému Neymarovi a ten už iba zagúľal loptu do prázdnej bránky.

2.polčas

Ani v druhom polčase Barca nepoľavovala z tempa. Už v 48.minúte domáci opäť skórovali. Tentoraz si Neymar na jeden dotyk vymenil loptu so Xavim a z hranice pokutového územia presne zakončil. Forster tak musel opäť ťahať loptu z vlastnej siete.

V 58.pridal Neymar svoj tretí gól a skompletizoval tak hetrik v zápase. Z ľavej strany prihrával Neymarovi Adriano. Mladý Brazílčan si následne šikovne poradil s Ambrosom a zoči-voči Forsterovi nezaváhal.

Po tomto góle Gerardo Martino prvýkrát striedal. Alexisa nahradil Tello. Hneď po striedaní išiel Neymar sám na Forstera. V momente strely si však nerozumel s Pedrom a skvelá príležitosť tak ostala nevyužitá.

V 72.minúte sa skóre menilo opäť. Po rýchlom výpade po ľavej strane prihrával Adriano na Tella, ktorý ľavačkou aj s prispením hosťujúcej obrany prekonal brankára Celticu. Hneď po góle striedala Barca druhýkrát. Busquets prenechal miesto Songovi.

Krátko na to využili domáci aj posledné striedanie. Hraciu plochu opustil Neymar. Na jeho miesto prišiel mladík Dongou.

V 88.minúte strelili hostia čestný gól. Po štandardnej situácii naskočil na center najlepšie Samaras a hlavou poslal loptu do Pintovej siete.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto, Montoya, Piqué, Mascherano, Adriano, Sergio, Xavi, Sergi Roberto, Pedro, Alexis and Neymar

Celtic Glasgow: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Ledley, Matthews, Brown, Biton, Boerrigter, Samaras and Pukki

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.