Barca si v prvom zápase v novom roku poradila na domácom štadióne s Elche presvedčivo 4-0. Hetrikom sa blysol Alexis. Presadil sa aj Pedro.

1.polčas

Obe mužstvá začali pomerne otvorene. Najmä hostia prekvapili odvážnou hrou od začiatku zápasu. Hra sa však aj napriek tomu odohrávala zväčša medzi šestnástkami a šancí bolo minimum.

Barca však otvorila skóre už v 7.minúte, keď Alba z ľavej strany presne našiel nabiehajúceho Alexisa, ktorý loptu už iba doklepol do Toňovej bránky.

V 16.minúte bolo už 2-0. Tentoraz poslal Fábregas presný pas za obranu na Pedra, ktorý si obhodil vybiehajúceho Toňa a loptu poslal do prázdnej bránky.

Po dvoch strelených góloch už domáci na ihrisku úplne dominovali. Loptu mali takmer stále vo svojej moci a zdalo sa, že ďalší gól je iba otázkou času. Barcelone sa však nedarilo premieňať svoje šance.

2.polčas

Barcelona nastúpila do druhého polčasu zostra a hneď v úvode po jasnom faule na Cesca mal možnosť skóre zveľadiť z pokutového kopu kapitán Xavi. Bohužiaľ však netrafil ani bránu, na druhej strane by brankár hostí nepodarenú strelu bez tak kryl.

V 63.minúte to tam však už konečne padlo. Iniesta presnou prihrávkou vysunul za obranu Pedra, ktorý sa neulakomil a loptu prihral na druhú stranu lepšie postavenému Alexisovi. Ten už loptu iba doklepával do prázdnej bránky.

Hneď po góle domáci prvýkrát striedali. Ihrisko opustil Xavi a na jeho miesto prišiel Sergi Roberto.

V 69.minúte faulovali hostia Alexisa pred ich vlastnou šestnástkou a rozhodca nariadil priamy kop. Exekúcie sa chopil faulovaný Alexis a ponúknutú možnosť využil krásnym oblúčikom do pravého horného rohu Toňovej bránky.

V 74.minúte Gerardo Martino striedal druhýkrát. Z hracej plochy odišiel trojgólový Alexis a opačným smerom putoval Tello. Krátko na to využili domáci aj posledné striedanie. Pedra vystriedal Neymar.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés - Montoya, Bartra, Piqué, Alba - Iniesta, Song, Xavi - Pedro, Cesc, Alexis

Elche: Toňo - Sapuňaru, Botía, Lombán, Albácar - Fidel, Sánchez, Gil, Rubén, Perez, Aaron - Richmond Boakye

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.