Po štyroch stretnutiach vonku sa Barca znova predstaví na domácom štadióne. V nedeľu sa Camp Nou pokúsi dobyť Malaga.

Aktuálne 15. miesto a aj celá táto sezóna je pre Malagu veľké sklamanie. Tím, ktorý mal kedysi veľké ambície sa ani zďaleka nenachádza na horných pozíciách ako v posledných dvoch sezónach. V Európskej lige nemohol klub štartovať pre dlhy a v lete opustili káder dôležitý hráči Joaquin, Toulalan a hlavne Isco. Manuela Pellegriniho zlákal Manchester City, na jeho miesto nastúpil Bernd Schuster, ten ale svojou hrou a výsledkami nepresvedčil. V lige sa tím nemôže dostať do hernej pohody a z celkovej bilancie 5-6-9 vyplýva, že doposiaľ Malaga vyhrala len 5x, čo je takmer najmenej zo všetkých tímov (len Valladolid a Betis majú menej výhier – 3). V Copa del Rey bola konečná zastávka už šestnásťfinále, kde sa po náročnom dvojzápase radovala nakoniec Osasuna. V zápasoch Malagy nepadá veľa gólov, streliť ich hráči v bielo-modrých dresoch dokázali len 19, čo ich radí medzi najhoršie tímy a najlepším strelcom je Roque Santa Cruz so štyrmi. V počte obdržaných patria ale medzi najlepšiu päťku, keď v 20 zápasoch inkasovali len 24x. V posledných šiestich zápasoch nedostala Malaga viac ako gól a to len potvrdzuje túto štatistiku. Schusterovi bude chýbať opora defenzívy a zároveň kapitán Weligton, ktorý je zranený a dieru v obrane by mal zaplátať Flavio Ferreira. O zápase sa s novinármi porozprával Santa Cruz, ktorý povedal, že tím sa musí sústrediť na premieňanie šancí, pretože ich určite nebude na rozdávanie: „Musíme využiť všetky príležitosti na strelenie gólu, pretože vieme, že Barcelona nám ich veľa nedá.“ To, že Barcelona je doma nezastaviteľná pripustil aj obranca Angeleri : „Postavíme sa najlepšiemu tímu La Ligy. Sú tu síce výnimky, keď stratia bod, ale hlavne na Camp Nou je to ohromne ťažké, vždy ale existuje nádej.“

Na domácom štadióne to veru Blaugranas ide. Bilancia 9-0-0 a skóre 31:6 sú veľavravné. Horšie je, že v posledných zápasoch boli momenty, keď hráči na ihrisku pôsobili takmer bezradne a vyzeralo to tak, že sa spoliehajú len na genialitu Messiho, na rozdiel od obdobia spred Vianoc, keď na seba dokázali zodpovednosť prebrať aj Pedro, Cesc či Neymar. Rovnako ako v zápasoch proti Levante sa dá čakať, že Malaga postaví pred vlastného brankára “autobus“ a bude sa spoliehať len na možné protiútoky, či náhodný gól zo štandartky. A ako vieme, práve rohové a priame kopy sú nočnou morou našej obrany. Takýto scenár očakáva aj Tata Martino, ktorý na tlačovke povedal: „Je veľmi pravdepodobné, že my budeme kontrolovať hru a Malaga bude hrať na protiútoky. Vieme, ako hrať v takomto type zápasu, no občas v tom môže byť súper úspešný. Základom bude prvý gól, ktorý viac otvorí stretnutie.“ Argentínčanovi chýba hneď niekoľko dôležitých článkov zostavy. Neymar bude s vyvrtnutým členkom mimo ešte minimálne dva týždne, od zápasu proti Atléticu stále nie je fit ani Andrés Iniesta. Menšie zranenia trápia Puyola, Montoyu a Songa, takže aj oni si zápas pozrú len z tribúny. Očakáva sa ale veľký návrat Ibrahima Afellaya, ktorého dlho trápili zranenia a do zápasu za Barcelonu môže nastúpiť po vyše 600 dňoch. Celkovo 18-člennú nomináciu dopĺňa pri absencií Neymara Dongou z rezervy.

Fakty FC Barcelona vs. Malaga CF

Súťaž: La Liga. 21. kolo

Čas a dátum: 26.1.2014, 21:00

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou (99 786)

Rozhodca: Clos Gómez

TV: Sport 1

Posledné vzájomné zápasy

25.8.2013 Malaga 0:1 Barcelona

1.6.2013 Barcelona 4:1 Malaga

24.1.2013 Malaga 2:4 Barcelona

16.1.2013 Barcelona 2:2 Malaga

13.1.2013 Malaga 1:3 Barcelona

Predpokladané zostavy:

FC Barcelona (4-3-3) : Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Cesc, Xavi – Alexis, Messi, Pedro

Malaga CF (4-2-3-1) : Caballero – Antunes, Sánchez, Ferreira, Jesús Gámez – Tissone, Camacho – Samuel, Duda, Eliseu – Roque Santa Cruz

V prípade úspechu, môže byť Barcelona na čele La Ligy už 59. týždeň.

Na domácom štadióne vyhrala Barcelona v lige 24 zápasov za sebou, posledné zaváhanie prišlo minulý rok proti Realu (2:2).

Od stretnutia proti Betisu Sevilla (3.11.2013, 3:2), nedokázala Malaga streliť v ligovom zápase viac ako jeden gól. V 8 zápasoch ich dali hráči len 5.

Výsledok 4:1 v domácich stretnutiach La Ligy proti Malage je už takmer tradíciou. Skončili tak posledné tri návštevy Malagy na Camp Nou.

Tréner Malagy Bernd Schuster pozná Barcelonu veľmi dobre. Ako hráč obliekal dres Blaugranas medzi rokmi 1980-88 a nastúpil do 241 zápasov.

Pred výkopom nedeľného zápasu sa uskutoční krátky ceremoniál na počesť Xaviho a jeho 700. zápasu za Barcelonu.

zdroje: fcbarcelona.com, whoscored.com, wikipedia.org

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.