Barca si na domácom štadióne bez problémov poradila s hosťujúcou Málagou a vracia sa tak na prvé miesto ligy. O góly sa postarali Piqué, Pedro a Alexis.

1.polčas

Domáci okamžite od výkopu predvádzali dynamickú ofenzívnu hru a už po štyroch minútach mohli po šanci Alexisa viesť. Čiľanov pokus však iba opečiatkoval tyčku Willyho bránky. Z toho dôvodu sa hostia sústreďovali v prvom rade na pozornú defenzívu, keď vo vlastnom pokutovom území bránili s deviatimi hráčmi.

V 22.minúte mal ďalšiu veľkú šancu Messi, keď poslal loptu za Williho jeho typickým malým oblúčikom. Lopta však smerovala tesne vedľa prázdnej bránky.

Katalánci hrali rýchlo a presne, v kombinačnej hre excelovali a vďaka tomu sa kopili aj šance. Kameňom úrazu však bola už tradične koncovka.

V 40.minúte to tam už padlo. Po rohovom kope sa lopta dostala k Piquému, ktorý si ju najprv spracoval a z bezprostrednej blízkosti prepálil hosťujúceho gólmana.

2.polčas

Hneď na začiatku mali hostia obrovskú príležitosť vyrovnať, keď po prihrávke pred bránku takmer zakončoval Juanmi. V poslednej chvíli však zakročil Jordi Alba a loptu pre prázdnou bránkou odpratal.

Na druhej strane mali možnosti Fábregas, Piqué aj Busquéts. Obranu Málagy na čele s brankárom Willim sa však ani jednému nepodarilo prekonať.

V 55.minúte pridala Barca druhý gól. Po Messiho prihrávke si Pedro v pokutovom území súpera prehodil loptu na pravú nohu a presným oblúčikom namieril presne k vzdialenejšej žrdi. Hosťujúci brankár už nemal šancu zasiahnuť.

V 61.minúte predviedli domáci ďalšiu krásnu gólovú akciu. Všetko to začal Messi, ktorý loptu potiahol stredom ihriska a po ľavej strane uvoľnil Pedra. Ten okamžite prihrával na druhú stranu, kde Alexis dokopával do prázdnej bránky.

Hneď po góle Barca striedala. Hraciu plochu opustil Pedro. Do hry sa zapojil Tello. Do hry sa neskôr dostal aj Sergo Roberto, ktorý striedal Xaviho.

Po treťom góle sa hra upokojila. Barca sa už netlačila za každú cenu do ofenzívy a sústreďovala sa viac na držanie lopty. Aj preto sa jej darilo držať svojho súpera ďaleko od Valdésa.

V 87.minúte sa dostal na trávnik navrátilec Ibrahim Afellay, ktorý nahradil Alexisa.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés, Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Cesc Fàbregas; Pedro, Messi, Alexis

lavička: Pinto, Bartra, Adriano, Sergi Roberto, Afellay, Tello, Dongou

Malaga CF: Willy; Angeleri, S.Sánchez, Flávio, Antunes; Juanmi, Camacho, Tissone, Duda; P.Pérez; Santa Cruz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.