Aj keď sa Barcelona trápila s Levante tri polčasy, v tom poslednom sa aj s pomocou smolného vlastného gólu, konečne podarilo prelomiť pevnú defenzívu a Blaugranas nakoniec vyhrali 4:1. Vďaka tomuto výsledku, by mala byť odveta už len čistou formalitou.

Len málokto už asi dúfa, že Levante by mohlo postúpiť cez Barcu do semifinále. Hlavne keď na postup potrebuje streliť 4 góly, čo sa tímu z Valencie podarilo zatiaľ len raz a to proti druholigovej Huelve. A netreba zabúdať na to, že sa hrá na Camp Nou, ktorý je túto sezónu zatiaľ nedobytný. Vyzerá to tak, že falošné nádeje si nerobí ani kouč Joaquin Caparros, keďže odpočívať nechal hneď niekoľko pravidelných hráčov prvého tímu: David Navarro, Andreas Ivanschitz, Christian Lell, Keylor Navas, Pape Diop, Jordi Xumetra, Simao Bate, David Barral a Nabil Zhar, títo všetci ostali vo Valencií a v zápase by tak malo dostať príležitosť aj pár mladíkov z Levante B. Takže cieľ, s ktorým pôjde Caparros na Camp Nou, je zrejme dať šancu okúsiť atmosféru proti veľkoklubu ako Barcelona mladým hráčom a hlavne si užiť zápas.

Tata Martino ostal verný svojím slovám o tom, ako treba postupovať od jedného zápasu k druhému a ani zajtra si nepripúšťa poľavenie, či zníženie koncentrácie: „Je to zápas ako každý iný a my sa naň budeme 100% sústrediť,“ povedal na tlačovke. Taktiež prehovoril aj k fanúšikom a pozýval na ich na stredajší zápas: „Fanúšikovia boli pre nás vždy motiváciou. Momentálne tím prežíva dobré obdobie a predvádza futbal na vysokej úrovni. Zajtra je tu pre nás šanca predviesť sa – a hovoriť len o futbale.“ Zostáva len dúfať, že návšteva bude lepšia ako začiatkom mesiace, keď v CdR proti Getafe boli tribúny viac než poloprázdne. Proti Levante si nezahrá trojica Xavi, Busquets a Dani Alves, ktorí dostali voľno. Naopak do tímu sa po rôznych zraneniach vracia Puyol, Montoya, Song a Iniesta. Priestor zrejme znova dostane od začiatku dvojica Puyol-Bartra, Sergi Roberto a pomaly bude minúty naberať aj Afellay.

Fakty FC Barcelona vs. Levante UD

Súťaž: Copa del Rey, štvrťfinále, zápas číslo 2.

Čas a dátum: 28.1.2014, 22:00

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou (99 786)

Rozhodca: Undiano Mallenco

TV: DIgi Sport 1

Predpokladané zostavy:

FC Barcelona (4-3-3) : Pinto – Montoya, Puyol, Bartera, Adriano – Song, Cesc, Sergi Roberto – Alexis, Messi, Tello

Levante UD (4-4-2) : Jimenéz – Vyntra, Adoua, Juanfran, Karabelas – López, Pinto, Pallardó, Rios – Diawara, Ángel

Barcelonu, za predpokladu že všetko dopadne tak ako sa očakáva, čaká v semifinále lepší z dvojice Real Sociedad – Racing Santander. Bližšie k postupu má zatiaľ Sociedad, ktorý v prvom stretnutí vyhral 3:1.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.