Obranca FC Barcelona vo štvrtkovom rozhovore pre rozhlasovú stanicu RAC1 hovoril na tému svojich plánov do budúcnosti aj o aktuálnej situácii v klube.

Odchod

"Stále som hovoril jasne a stále som hovoril, že ak budem chcieť odísť, tak klub aj všetci o tom budú vedieť. Preto prosím, ak so mnou nie ste spokojní, tak mi to povedzte."

"Veľmi verím v energiu. Žijem tým. Pokiaľ vás obklopí negatívna energia, niečo sa začína kaziť. Zapisujete tento klub do histórie, ale zdá sa, že to nemá význam. Je jasné, že vo futbale musíte byť stále na vrchole, ale nemôžeme zabúdať ani na minulosť. Pokiaľ sa táto atmosféra nezmení, tak odídem, pretože je to vyčerpávajúce."

"Zmeniť to môže len výhra v lige. Inak by išlo o neospravedlniteľnú katastrofu. Tieto príležitosti sa využívajú. Aj napriek tomu, čo o tomto mužstve hovoria ľudia, ja mu verím na 100% a garantujem, že nesklameme."

"Barcelonu nie je jednoduché opustiť, pretože je ťažké sa tu dostať. Nech to štve koho chce, ale som časťou najkrajšej histórie tohto klubu."

Nákupy

"Klub by mal pracovať pokojne a v niektorých veciach sa neponáhľať."

Enrique

"Ako hráč bol fenomenálny a ako tréner si v Celte radí skvele. Myslím, že klub sa v mnohých veciach zbytočne plaší. My totiž stále chceme vyhrať ligu!"

Renovácia mužstva

"Mužstvo potrebuje ľudí, ktorí prinesú novú silu. V minulosti sme strácali hráčov, ale nových sme nedostali. Teraz máme mladých. Nech si ľudia nemyslia, že Xavi či Inesta budú hrať stále. Sú výnimoční, klenoty, o ktoré sa treba starať, aby sa stále prezentovali dobre. Bez ohľadu na to, akí sú ostatní skvelí, nedostihnú ich nikdy. Ale aj Xavi či Iniesta začali preberať zodpovednosť keď mali 25 či 26 rokov."

Cuadrado

"Pre mňa je to skvelý hráč. Na pozícii obrancu som ho nikdy nevidel, ale videl som ho hrať na poste krídla a v útoku. Čím viac ľudí, tým lepšie. Motivuje ma to, ožívam, keď mám konkurenciu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: archiv

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.