Barca privítala v osemfinálovom zápase Španielskeho pohára na domácej pôde Athletic Bilbao. Aj napriek obrovkej územnej a hernej prevahe nedokázala nájsť recept na organizovanú obranu súpera a tak sa zrodila bezgólová remíza 0-0.

1.polčas

Katalánci sa dnes v pozmenej pohárovej zostave bez Messiho od začiatku zahryzli do svojho súpera. Výsledkom však neboli šance len územná prevaha proti dobre brániacemu Athletic Bilbau. V 5. minúte potešil pekným prienikom Dani Alves zo strany, ale strelu len napálil do predním stojaceho obrancu, či Bojanova strela, ktorú Iraizoz kryl.

Katalánci pokračovali v držaní lopty, no šance neprichádzali. Dôvodom bol fakt, že kazili až nezvyčajne veľa jednoduchých prihrávok. Athletic sa však aj napriek tomu k loptu takmer ani nedostal. V 15. minúte mal náznak šance Bojan po Pedrovom centri z pravej strany, len lopta bola o čosi vyššia ako bolo potrebné. Hneď nato vystrčili rožky aj hostia, no ich nebezpečný center bol z územia päťky odvrátený do bezpečia.

v 22. minúte mali možnosť nepriameho kopu opäť hostia, no Mascherano vyriešil všetko k spokojnosti domácich. Barcelona mala drvivý tlak, ale len okolo pokutového územia. Bolo to fádne točenie lopty, no bez myšlienky. Hostia hrozili z protiútokov. No našťastie nič z toho nebolo. Mohlo však zapršať z rohového kopu v 35. minúte, kedy hlavička útočníka Bilbaa šla tesne ponad Pintovu svätyňu.

Ku koncu polčasu sa hra ešte viac rozhárala, keď domácim nevychádzalo takmer vôbec nič, zato hru viac vyrovnalo Bilbao. Barcelona však svoje akcie dosť brzdila a skôr to pripomínalo presilovku v hokeji, keď sa lopta po obvode posúvala zo strany na stranu, no v tomto prípade bezvýsledne. Svetlým okamihom bola prihrávka Pedra pozdľž päťky, no nebol tam nikto v drese 'Blaugrana'. A prišiel vyslobodzujúci prvopolčasový hvizd rozhodcu.

2.polčas

Druhý polčas sa začal vo vysokom tempe. Obe mužstva pôsobili veľmi motivovane a z toho plynulo viacero šancí. Prechod do útoku bol priamočiarejší a hra celkovo pôsobila rýchlejšie. V 52.minúte mal obrovskú šancu Xavi. Alves mu z pravej strany poslal presný center, ale Maestro Barcelony nedokázal loptu skrotiť a minul. V 54. Minúte sa na hraciu plochu dostal Messi, od ktorého tréner očakával, že dokáže svedomitú obranu súpera prekonať.

Hneď po Messiho príchode Barca ešte viac zvýšila tempo a svojho súpera hermeticky uzavrela pred jeho pokutovým územím. Vyložené gólové príležitosti si ale aj tak nedokázala vypracovať. Súper bol v obrane veľmi koncentrovaný a výborne uzatváral priestor. V 63.minúte tak prišla ďalšia útočná posila – David Villa.

Tlak Barcy sa neustále zvyšoval a na hráčoch bolo vidieť, že veľmi chcú streliť gól. Ten sa však stále nedarilo streliť, pretože strely boli buď nepresné, alebo zblokované obrancami Bilbaa. V týchto chvíľach sa Athletic sústreďoval už iba na obranu a hralo sa prakticky iba na jeho polovici.

Barcelona bola čoraz nebezpečnejšia a niektoré akcie skutočne smrdeli gólom, ale gól nie a nie padnúť. V 79.minúte prišiel na hraciu plochu Adriano, ktorý vystriedal Mascherana. Guardiola tak ešte viac posilnil ofenzívu. Villovi sa síce podarilo rozvlniť sieť, ale jeho gól správne nebol uznaný kvôli postaveniu mimo hry. Obrovskú šancu mal Piqué, ale presný pas od Messiho nedokázal umiestniť medzi tri žrde.

Barca na konci zápasu vyvinula obrovský tlak, ale sľubne akcie kazili úplne nepresné centre od Alvesa na jednej a Adriana na druhej strane. Athletic tak dokázal obrovskú útočnú silu Barcelony ustrážiť a odnáša si z Nou Campu cennú remízu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.