Keith Satuku z Offthepost rozobral 5 najvýraznejších záverov, ktoré prinieslo včerajšie El Clásico. Pripomínam iba, že Barca na San Bernabeu podľahla Realu 1-3.

1. Barcelona bude musieť dúfať v to, že jej obrana mala iba zlý deň

Obrana Barcelony počínala veľmi zle vzhľadom na to, že v predchádzajúcich ôsmich zápasoch neinkasovala ani jeden gól. Katalánci urobili vzadu veľmi veľa chýb, ktoré mohli viesť k ešte väčšej gólovej nádielke.

Na začiatku zápasu mal Piqué šťastie, keď jeho zákrok na prenikajúceho Benzemu ostal nepotrestaný. Následne barcelonská obrana nechala úplne voľného Cristiana Ronalda, ktorý mohol poľahky hlavičkovať po rohovom kope. Jeho pokus však tesne minul Bravovu bránku.

Za chyby v obrane však Barca postupne začínala platiť. Piquého hlúpa ruka v pokutovom území viedla k penalte a následnému vyrovnaniu skóre. Pepe po rohovom kope hlavičkoval do siete nikým nebránený a o tretí gól sa postaral Iniesta „prihrávkou“ na Isca.

Barca tak v obrane prepadla po individuálnych chybách.

2. Luisovi Enriquemu risk nevyšiel

Tréner Luis Enrique nechal hrať proti Realu pomerne prekvapivú zostavu. Jeho taktické rošády však v jeho prvom El Clásicu neslávili úspech.

Stopér Mathieu nahradil na ľavej strane Albu kvôli výškovej výhode, ale presnosťou prihrávok veľmi nevplýval.

Sergio Busquets nastúpil v základnej zostave potom, čo vyše týždňa nehral kvôli zraneniu. Xavi mal na druhej strane priniesť na ihrisko plynulosť a väčšiu istotu v držaní lopty, ako energický Ivan Rakitić.

Ofenzívne výhody zálohy však ostali zatienené slabou defenzívou, pretože Barca pri bránení bola kvôli tomuto príliš otvorená.

3. Ronaldo vo vzájomnom dueli porazil Messiho

Ani jednému z dvojice sa vo včerajšom zápase veľmi nedarilo. Najlepšími ofenzívnymi hráčmi na ihrisku boli totiž Neymar a Benzema. V prípade El Clásica ide vždy o akýsi boj o „mini-zlatú loptu“, pretože môžeme priamo porovnať výkony dvoch najlepších hráčov na svete. Včera si viac bodov odniesol Ronaldo, ktorý mal na výsledok väčší vplyv.

Messi v prvom polčase šokujúco nepremenil jednoduché doťuknutie tesne pred Casillasom, nedarili sa mu ani prihrávky a po inkasovanej žltej karte sa iba veľmi ťažko dostával do zápasu.

Ronaldo mal taktiež problémy, najmä s prihrávkami v útočnej tretine, výbornou penaltou však vyrovnal skóre zápasu.

4. Luis Suarez sa ukázal sľubne, ale potrebuje sa dostať do zápasového tempa

Po štyroch mesiacoch bez zápasového tempa sa očakávalo, že bude Suarezovi chýbať rytmus, Uruguajčan však aj napriek tomu podal dobrý výkon. Pri prvom góle brilantne preniesol loptu na Neymara a taktiež poslal výbornú prihrávku na Messiho za obranu.

Juhoamerická útočná trojica ukázala, že si vpredu môže veľmi dobre rozumieť, chce to však čas. Neymar a Suarez budú zbiehať za obranu a vytvárať tak priestor pre Messiho.

5. Iscova forma a prístup je pre Real veľkým pozitívom

Isco plátal dieru za Garethom Balom, ktorý nemohol nastúpiť kvôli zraneniu. Mladý Španiel bol však na ihrisku najlepším hráčom Madridu, podobne ako proti Liverpoolu.

Tvrdo pracuje pre mužstvo, ale ako povedal Ancelotti, Isco rozumie, že v prípade dostupnosti Balea ostane sedieť na lavičke, ale keď hrá jeho prístup je neoceniteľný.

zdroj: offthepost.info

sid1

0
2014-10-26 15:56:32

Tato veta ma dostala: Ronaldo mal taktiež problémy, najmä s prihrávkami v útočnej tretine, výbornou penaltou však vyrovnal skóre zápasu. - Ak vcera bol leo horsi ako Ronaldo tak uz neviem co si mysliet o ludoch co pisu do medii. Nebyt toho, ze vcera vsetko coho sa dotkol Ronaldo skoncilo pre nas dobre tak sme si mohli odniest kludne 5. Mozno ma niekto opravi ale okrem prihravky na Jamesa pred 3 golom mal vobec nieco aspon naznakom dobre?

ForzaBarza

19
2014-10-26 16:04:58

Ale Ronaldo si behal, nabiehal si, chodil do obrany, snažil sa, dal gol (penalta či nie, stále je to gol) a bol aj pri tretom gole, takže premna bol aspoň včera lepší.

sid1

3
2014-10-26 16:19:29

podla tohoto kriteria je pedro vzdy najlepsi na svete. Ak ma byt vyjadrenie kvality to ze zazdis 3 dalsie golove akcie ale akoze kopnes penaltu tak neviem. Zjavne sa na to pozeram asi inac ako ty a aj ako autor toho povodneho clanku. A to nehodnotim jeho trapny pokus o simulaciu (dokazal vobec absolvovat zapas bez toho aby nieco taketo nemal?)

chara

3
2014-10-26 16:25:53

suhlasim so sidom... v com bol ronaldo lepsi?? keby messi premenil tu svoju sancu tak sa zas pise , ze messi bol lepsi... pre mna bol ronaldo jeden z najhorsich hracov realu vcera... ale celkovo bolo vidiet velky rozdiel medzi hracmi realu a barcelony, real je na tom ovela lepsie a hlavne su uz lepsi aj v zalohe :(

ForzaBarza

5
2014-10-26 16:40:37

Ked takto píšeš, čo potom spravil Messi ? mám ho rád ale včera bol veľmi veľmi slabý, podobne ako Ronaldo ..

sid1

0
2014-10-26 17:19:15

V prvom polcase na zaciatku akcie pred golom bol on. Potom tusim po ciare ked sa predral do 16 a nahral dobre, len strelcovi tam niekdo na poslednu chvilu dal nohu. Pekna kolmica na neymara skoda ze ta spatna prihravka nebola trocha lepsie nacasovana. Druhy polcas uz sa vytratil. Ale to kompletne cela barcelona:-). Ja nevravim ze to bol super zapas z jeho strany ale smerom dopredu urobil urcite viac ako ronaldo.

tuky

6
2014-10-26 16:28:05

mne clasico ukazalo ze mathieu nalavo nema co robit...kazil jednu prihravku za druhou a je pomaly...vsetky utoky co sli cez lavu stranu, resp cez neho dopadli zle...vobec nechapem ale preco tam dostal prilezitost pred albom...ved alba je uplne inde ako mathieu...jeho post je stoper, tam je skvely, nalavo hrat nemoze mozno tak proti slabsim superom

jepnimessi

0
2014-10-26 21:19:47

to vies oni si myslia ze ked zabehne 100 za dobry cas tak je rychly ale na albu urcite nema na tom poste

ViscaElBarca88

12
2014-10-26 16:42:49

Tak ukázalo, že pique patrí na lavičku a bartra do základu taže stopéri bartra-jeremy a ešte to, že mascherano patrí na defenzívneho namiesto busquetsa potom môžu niečo a nato jak makali cez leto mi prídu kondične slabo pripravený nevydržia celý zápas v tempe presing nebol žiadny hrôza madrid bol hrateľný ale nato ako hráči hovorili že su znova hladný po víťazstvách tak to bolo dosť slabé bez zápalu jakeby sa vysrali nato

Paulie1

0
2014-10-26 17:00:56

hej aj preto ronaldo napr na goal.com dostal 4/5 hviezdicky a messi 2/5.....ronaldo behal viazal na seba hracov svojim pohybom a tym robil priestor spoluhracom..par prihravok pokazil nemal naj vecer ale urcite bol pre real vcera platnejsi hrac ako messi pre barcu ktory akurat spalil za cely zapas jednu tutovku inak nic....

tunno

4
2014-10-26 17:05:17

messi mal 2 sance, par krat udrzal loptu v tazkej situacii. A Goal.com je ronaldohonicsky portal, CR pokazil tak 80percent pasov.

sid1

2
2014-10-26 17:28:50

4/5? Za vcerajsok. Joke. Ved vie hrat podstatne lepsie. Potom dostane 7/5?:-) ma jedine stastie ze real vyhral inac by ho marca zakopala pod ciernu zem.

chara

1
2014-10-26 17:30:38

tomu hodnoteniu na goal.com som nechapal ani ja... ako mohol byt ronaldo hodnoteny ako jeden z najlepsich, vsak nehral ani 50% toho co dokazal zahrat hocikedy inokedy... ked uz sme pritom messi mal loptu castejsie na nohe a snazil sa nieco vymysliet aj ked mu nic nevyslo... na tom hodnoteni sa podpisal hlavne vysledok, vzdy maju vitazi vyssie hodnotenie ako porazeni... ja netvrdim, ze messi hral dobre, hral slabo ale ronaldo hral podla mna este viac pod svoje moznosti

chara

3
2014-10-26 17:37:47

inak s tym viazanim hracov-- pri prvom gole messi svojim pohybom odtiahol ramosa a neymar tak mohol ist dostredu a vystrelit cez pepeho... na goal.com ma aj iniesta vyssie hodnotenie ako messi a to nahral realu na gol a v zalohe sme uplne horeli ( takze asi tolko k tomu hodnoteniu)

Paulie1

-1
2014-10-26 17:41:20

nie len k tomu hodnoteniu ale pozeral som asi 4 hodnotenia a v kazdom dopadol lepsie ronaldo ako messi

MIO10

4
2014-10-26 18:14:16

Ronaldo nehrál nic. Ještě zkoušel tu svou klasiku jít si trapně pro 11ku. Uznávám ho...je to velký střelec, ale pro tohle je pro mě přizdis...č... Leo včera moc nepředvedl, ale to proto, že ani ostatní. Vždyť kdo hrál včera dobře. Snad Masche a Alvés...to o něčem vypovídá. Lucho to prostě nezvládl takticky ani složením sestavy. Všechny překvapivé kroky co udělal se vymstily a nepodařily. Ale to neznamená ho vyhodit.(jen pro jistotu) Bohužel presink nefungoval a měli jsme se zaměřit na jejich hru bez def. záložníka. To jsme nezvládli. Hráli někteří bez formy a to proti Realu nejde!

tunno

0
2014-10-26 20:51:11

ja si vsimam ze kazdy kyda na obrancov, pricom hlavny problem je ze mame zakazdym malo utocnych akcii v top matchoch, ked tak spomalujeme hru po zisku lopty. muzstvo je kvoli tomu v krci a zacnu sa kopit individualne chyby

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.