Barca má po odchode Pedra Rodrigueza len obmedzený počet hráčov, ktorí môžu hrať v útoku. Keďže až do januára nemôže klub nikoho registrovať, musí sa spoľahnúť, že na pozícii náhradníka jedného z trojice MSN bude niektorý z mladíkov v prvom tíme.

Rodák z Tenerife dobre vedel, že pri súčasne najlepšom triu na svete nemá veľa šancí na to, aby si našiel svoje stabilné miesto v základnej jedenástke. 28-ročný reprezentant Španielska sa nechcel uspokojiť s pozíciou náhradníka a tak prestúpil do Chelsea, kde sa mu v prvom zápase darilo až nadmieru dobre.

Práve štvrtý útočník je však zásadný, pretože akonáhle sa jeden z trojice MSN zraní, prichádza na scénu a mal by sa v čo najväčšej miere zastúpiť svojho kolegu, čo sa však zdá často nemožné. To nám práve teraz dokazuje aj absencia Neymara. Rafinha proti Bilbau rozhodne nehral podpriemerne, ale Neymar je Neymar.

Súdiac podľa posledných zápasov patrí pozícia štvrtého útočníka práve mladému Rafinhovi, ktorý vlastne ani nie je útočník, skôr ofenzívny stredopoliar. Jeho vízia a práca s loptou je nespochybniteľná, no stále nie je s postom útočníka úplne stotožnený.

Je tu však aj dvojica iných mladíkov: Munir El Haddadi a Sandro Ramirez. Prvý menovaný začal v áčku Barcelony famózne, keď v minulej sezóne v prvom kole ligy pri debute hneď skóroval. Neskôr to však už s ním išlo dolu vodou a počas celej sezóny hral v drese béčka veľmi zle.

Doterajšia kariéra Sandra sa od tej Munirovej veľmi nelíši. Lucho mu dal príležitosť už 12-krát, no vždy do hry prišiel len ako striedajúci hráč, často v pokročilom čase. Sandro sa však javí kompaktnejší ako El Haddadi. Je rýchlejší, lepší vo vzduchu a narozdiel od svojho spoluhráča ešte nikdy, keď dostal šancu, výraznejšie nesklamal.

Sú teda Rafinha, Messi, Neymar a Suarez jediné štyri možnosti ako poskladať útok za predpokladu, že Lucho nebude chcieť spôsobiť fiasko? Podľa všetkého sa odpoveď na túto otázku zdá jednoznačná. Áno.

Zdroj: espnfc.co.uk
Foto: archív

MilujemBarcu

12
2015-08-26 20:20:35

surne potrebujeme 4teho kvalitneho utocnika, Munir na to nema absolutne, Sandro jaks taks top to vsak nie je, Rafinha utocnik nie je , ak sa nam jeden z MSN zrani, nebude ich mat kto nahradit, v january verim v solidnu posilu do utoku

tomasis

-19
2015-08-26 20:55:22

Noloto jednoznacne, Yarmolrenko nie aj ked je dobry, vysoky, celkom fajn dribler... Mozno detinske ale podla mna, ked ma niekto CR7 kopacky a pohybom ho trochu pripomina, nemoze byt fanusikom Messiho a Barcelony.

tomasis

-13
2015-08-26 20:56:27

Chcel som povedat, ze si myslim, ze je to jeho Idol. Ale aj Odegaardov idol bol Messi pokial nestrerol Pereza...

Tom10

7
2015-08-26 22:51:04

čo je na tom? aj ja sa snažim kopirovat vela CR pohybov. je lahšie sa naučit to ako kopirovat messiho, lebo to sa neda.

fantomas

3
2015-08-26 22:52:36

Tak teraz sa ohromne mýliš :)
Skúsil som niečo pohľadať a hľa - Yarmolenko má/mal (r. 2012) psa menom Leo, pomenovaného po kom inom ako po Messim :)
Odkaz na článok (30.4.2012) http://5-ov.com/...

tomasis

-3
2015-08-26 23:15:18

Aha, noo zaujimave... I ked, byt fanusikom Messiho a hrat v CR7 kopackach mi pride divne (aj ked sa v clanku vyjadril nestaranne na tu otazku) na fore som pozeral a tam tiez rozoberaju to iste co ja ale ked si dal link na ten clanok, neviem co si mam mysliet teraz :)

fantomas

1
2015-08-26 23:21:23

Tak teraz všetci hráči od Hazarda cez Yarmolenka až po hráčov Corgoňligy, ktorí majú Ronaldove kopačky sú hneď jeho fanúšikmi :D :D

Keby sa pri priamom kope rozbieha ako on, dalo by sa o tom uvažovať.

Mimochodom, nechápem dnešný trend, že každý musí byť buď fanúšíkom Messiho, alebo CR. Je to na hlavu a vážim si ľudí, čo majú svojich fav-playerov iných ako Messi-CR :)

tomasis

1
2015-08-26 23:38:51

Nehovorim ze kazdy musi fandit Messimu alebo Ronaldovi ale pride mi divne, ze niekto ma skoro rovanky styl ako Ronaldo, jeho kopacky a na druhej strane, svojho psa vola Leo (Messi) :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.