V posledných dňoch sa nerozpráva veľa len o Ter Stegenovi a jeho prípadnom odchode, ale aj o Marcovi Bartrovi. Portál Weloba si dokonca pripravil päť dôvodov, prečo by mal talentovaný Španiel z Barcelony odísť.

1. Mohol by sa stať hráčom, ktorý hrá v základe

Po niekoľkých sezónach v prvom tíme Blaugranas sa stále nezdá, že by bol Marc Bartra hráčom pre základ. Či už za Pepa Guardiolu, Tita Vilanovu, alebo teraz Luisa Enriqueho hrá talentovaný Španiel žalostne málo a ani zďaleka nie je považovaný za oporu tímu.

V tejto sezóne zatiaľ nastúpil len štrnásťkrát vo všetkých súťažiach a pre Lucha nie je ničím iným ako obyčajným náhradníkom. 24-ročný stopér by pritom so svojím štýlom hry bez problémov zapadol do základu iných európskych a pokojne aj kvalitných tímov.

2. Národný tím

Vo väčšine prípadov to býva tak, že tréneri národných mužstiev nominujú do svojich kádrov hráčov, ktorí získajú svoje výborné meno v Barcelone. U Bartru je to však úplne opačné, mladý Španiel je pravidelne povolávaný do reprezentácie, no vo svojom klube nehrá.

Ak si však bude chcieť zabezpečiť miestenku na EURO 2016, rozhodne bude musieť hrávať častejšie. Vicente del Bosque si totiž nemôže dovoliť zobrať so sebou do Francúzska niekoho, kto odohral v prvej polovici ligy len šesť duelov.

3. Možný návrat naspäť do Barcelony

Marc by sa mohol inšpirovať Gerardom Piquem a odísť na hosťovanie do nejakého špičkového klubu, ale bez predkupného práva. Je tu totiž veľká šanca, že by mohol v novom mužstve žiariť natoľko, že by zaujal aj Luisa Enriqueho, ktorý by ho tak mal možnosť kúpiť ho naspäť.

4. Chlapčenská lojalita

Bartra predĺžil s Barcou zmluvu ešte v marci 2014, čím jasne preukázal ako svoj mládežnícky klub miluje. Hráči často vravia, že radi vyhrávajú trofeje v tímoch, ktoré milujú, no skutočne si vedia užiť zisk trofeje, keď nastúpia len do pár zápasov v celej sezóne?

183 centimetrov vysoký Bartra by sa navyše mohol inšpirovať Pedrom. Ten tiež Barcu nesmierne miloval, no uvedomil si, že v konkurencii Messiho, Neymara a Suareza si nezahrá a katalánsky klub tak opustil.

5. Osobné dôvody

Hráči nežijú len na ihrisku, ale aj mimo neho a na to často ľudia a novinári zvlášť zabúdajú. Vzhľadom na to, že Bartra má dcéru je pochopiteľné, že bude chcieť ísť do teplejšieho mesta. Sevilla by teda bola absolútne ideálna, keďže Andalúzia sa nachádza na juhu Španielska.

Všetky tieto dôvody však môžu byť úplne zbytočné, keďže jediným človekom, ktorý má právo o Bartrovej budúcnosti rozhodnúť je on sám.

Zdroj: weloba.com
Foto: archív

Messi10Neymar

33
2015-12-27 18:46:10

Dajte radšej 5 dôvodov, prečo by Bartra nemal z Barcelony odísť.

mizap

17
2015-12-27 19:09:03

Když Bartra odejde, určitě zabrečím. Nicméně proti článku nedokážu namítat naprosto nic. Jedině Bartra rozhodne, co je pro něho lepší.

ombre

23
2015-12-27 19:14:07

Veľmi zlý príklad na porovnanie s Piquem, ten bol ďaleko mladší keď odchádzal do MU.. A okrem toho všetci vieme ako to dopadne s návratom keď uz niekto od nás odíde..

Rasto

22
2015-12-27 19:30:35

Pedro? Toľko, čo hrá v v Anglicku hral aj v Barce. A vyhrával trofeje! Ale bolo to jeho rozhodnutie, tak nech je, ako je.

lubymarc15

4
2015-12-27 21:39:05

Marc je můj nejoblíbenější hráč z Barcy,za žádnou cenu nesmí odejít,maximálně hostovačka

Gajdy38

4
2015-12-27 22:06:11

Toto iste sa hovorilo aj o Pedrovi, Montoyovi a oni odisli a ako to s nimi vyzera ani jeden nie je spokojny tam kde je a obidva by sa radsej vratili spat

Jhonys

7
2015-12-27 22:34:09

5. je trochu mimo, potřebovali si už jen vymyslet jeden důvod, aby jen čtyři nevypadaly blbě :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.