Carlo Ancelotti v rozhovore pre Goal.com poprel myšlienku, že by s Barcelonou bolo protekčne zaobchádzané a dostávalo sa jej výraznej pomoci od rozhodcov.

Štvrťfinálový zápas Ligy majstrov medzi Barcelonou a Atléticom Madrid (2-1) rozhodoval skúsený Felix Brych. Nemec však ešte v prvom polčase vylúčil po dvoch žltých kartách Fernanda Torresa a to sa samozrejme stretlo s nespokojnosťou hráčov Rojiblancos. Filipe Luis sa dokonca vyjadril, že "Barcelona je chránená. Je cítiť, že má veľkú silu. Viac nás trestajú, používajú tvrdší meter a to veľmi bolí. Je vidieť, že sa objavil strach z toho, že môže byť vyradená. A to UEFA škodí."

Naozaj Barcelonu uprednostňujú? "Nie na tejto úrovni," povedal Ancelotti pre Goal. "Úroveň rozhodcu je veľmi vysoká. Občas sa môže pomýliť, niekedy sú tieto chyby vo váš prospech a inokedy zas nie. Snažím sa rešpektovať prácu rozhodcov, pretože majú veľmi náročnú úlohu. Brych má v Európe vynikajúcu povesť a nemyslím si, že pomohol Barcelone, aj keď sa možno dopustil chýb, ale tie robí každý," myslí si. "Červená karta môže byť tiež vnímaná ako Torresova naivita. Možno to bola chyba rozhodcu, ale nemyslím si, že Barcelone pomáhajú."

"Keď som pred tromi rokmi prišiel v Lige majstrov s Parížom Saint-Germain do Barcelony, bol to Messi, kto vkročil na ihrisko a zmenil zápas, nie rozhodca. Bola to tiež sila fanúšikov na Camp Nou."

Talian je názoru, že aj keď má Barcelona v útoku troch úžasných hráčov, ústrednou postavou je naďalej Leo Messi. "Barcelona má vpredu troch veľmi dôležitých hráčov. Niekedy si musíte dávať pozor na Messiho, inokedy zas na Neymara či Suáreza. Je ťažké povedať, kto z nich je najdôležitejší, no podľa mňa je pre Barcelonu Messi stále číslom jeden."

"Messi zdieľa spoločne s Cristianom poctu najlepšieho hráča na svete. Obaja majú rozdielne kvality, ale pre svoje tímy sú dôležití."

Ancelottiho bývalý klub Real Madrid nezažíva práve najlepšiu sezónu a opäť riskuje, že skončí bez trofeje. Niektorí experti sa preto domnievajú, že Atlético Madrid by sa mohlo po Barcelone stať druhým najlepším tímom v Španielsku.

"Atlético sa za posledné roky vypracovalo na jeden z najlepších tímov v Európe. Majú konkrétnu víziu a filozofiu, no pokiaľ ide o históriu, Real je v Madride stále referenčným bodom."

Katalánci si takisto aktuálne prechádzajú zložitejším obdobím, keď v La Lige z posledných troch zápasov získali iba jeden bod. "Ešte pred týždňom si všetci mysleli, že Barcelona je favoritom na zisk Ligy majstrov, vrátane mňa. Momentálne ale nič nie je isté a je ťažké povedať, kto vyhrá súťaž."

zdroj: goal.com, barcablaugranes.com

Barca333

top komentár
79
2016-04-13 17:35:13

Konečne nejaký normálny rozhovor s človekom, čo má niečo spoločné s Realom....Ancelottiho som mal vždy rád aj keď bol v Reale je to pán tréner a som rád, že aj jeho vyhlásenia sú objektívne + normálne + dávajú zmysel..... týmto dokazuje aký je to nielen tréner ale aj človek

Vendeta

22
2016-04-13 17:43:30

vždy som o nom písal že je to inteligentný tréner aj ked trénoval real.

OldoREAL

36
2016-04-13 18:09:15

Bol to velky trener pre Real a henten šašo Perez ho len tak vyhodil ... nema respekt absolutne k nikomu a k nicomu iba k svojmu vlastnemu kontu ... nejeden krat vam zavidim vasu filozofiu ... som fan realu ale fandim aj dobremu futbalu a viem uznat kvality supera ci je to barca alebo hocikto ... presne pre toto som a vzdy budem zboznovat Ancelottiho ... mam rad ludi co uznaju kvalitu aj najvecsieho rivala ... dnes do nich Barca a poslite do prec hente zvierata ...

Barca333

11
2016-04-13 18:25:32

Musime byt radi ze tam je Perez - uplne skazil Real

alabaj84

5
2016-04-13 18:33:51

ale ved perez je tam uz dlhoo troska mal prestavku a zase bol :)) ako co sa tyka biznisu tak tam nema konkurenciu :) len by sa nemal starat do prestupou lebo dakedy mi to pride ako keby hral football managera on hehe :DD

RealStincker

1
2016-04-13 19:52:55

Perezovi každý melon €€€ dobrý :/

Fiko

13
2016-04-13 18:04:05

Dneska najdôležitejší zápas sezóny, ak by sme vypadli, bola by to najväčšia rana do srdca za posledných pár rokov. Musíme sa dneska všetci spojiť, a veriť tak ako nikdy, že to zvládneme a postúpime do semifinále. BUDE TO BOJ AKO NIKDY

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.