Odchodom Daniho Alvesa sa v zostave Barcelony vytvorí prázdne miesto, ktoré sa bude iba ťažko zapĺňať. Aj napriek tomu, že má Barca v zostave Vidala či Sergiho Roberta sa o možných náhradách špekuluje, najviac sa pritom spomína meno Héctor Bellerín.

Odchovanec Barcelony opúšťal Katalánsko v mladom veku, aby sa z neho následne stal jeden z najlepších pravých bekov v anglickej Premier League. Do Barcy by podľa viacerých zapadol skvele, problémom je len jeho cena, ktorú si momentálne Katalánci nemôžu dovoliť zaplatiť.

Hrozbu straty Bellerína si v Londýne uvedomujú. Ak by totiž prišla adekvátna ponuka pre nich i hráča, bolo by Barcelone veľmi ťažké povedať nie. Práve kvôli tomuto sa plánuje pre mladíka nová zmluva, v ktorej nepôjde len o vyšší plat pre hráča, ale pravdepodobne i o istú klauzulu, ktorá hráča v Anglicku udrží čo najdlhšie.

TIP | Operácia obranca

V posledných rokoch je Arsenal jedným z najčastejších prestupových partnerov, s ktorým Barca jedná. Stačí len spomenúť mená ako Thierry Henry či Cesc Fábregas. Najmä Cesc by mohol byť príkladom toho, že sa hráči Barcy odchádzajúci v mladom veku často do Katalánska vracajú. Príkladov je ale omnoho viac.

21-ročný obranca má zmluvu platnú do roku 2019. Vďaka poslednej sezóne sa však dostáva do popredia a všímajú si ho aj tie najväčšie kluby v Európe. Ak ho chce FCB získať, bude musieť do prestupu zainvestovať. V lete má však iné priority, ktoré sú so 40 či 50 miliónmi za pravého beka nezlučiteľné. Stopér a štvrtý útočník majú momentálne prednosť.

TIP | Barca pozná cenu Bellerína

Arséne Wenger už príliš nechce nikoho zo svojich najväčších hviezd púšťať. Sám vie, že s mužstvom, ktoré má momentálne k dispozícii, sa veľké veci robiť dajú. Ak však chce byť úspešný, Bellerína, Ozila či Sáncheza pustiť nemôže. Títo hráči by sa nahradzovali iba ťažko. Barcelona tak môže dúfať iba v to, že sa bude hráčovi dariť i naďalej a aj o rok sa vyskytne možnosť ho do svojich radov zlákať. Dôležitú rolu v celej záležitosti by mohol hrať aj Sergi Samper, ktorého by francúzsky tréner vo svojom klube videl viac než rád.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com , archív

Marty323

20
2016-06-08 18:43:16

Pred 8 rokmi sme dali za Daniho 35 mega... 40 za Bellerína by bolo podľa mňa v pohode + k nemu Lemosa do stredu za 8-10M... ako štvrtý útočník môže byť malý Boh Rafinha a Denis.. pokiaľ bude treba hrot tak myslím že Messi aj Neymar tú úlohu zvládne a konečne sa časom do týmu dostane aj ďalší odchovanec

Tom10

3
2016-06-08 20:26:21

ja si myslim že sa to da. stoper by mohol byt kludne ten umtiti, ako 3 alebo 4. stoper si myslim že akurat. štcrty utočnik može byt rafinha alebo suarez, ak sa preda turan, su to prachy navyše a mohol by sa aj nejaky kupit. odišiel bartra, to je 8 milionov, neni to vela, ale aj to može pri našom rozpočte v konečnom dôsledku zavažit. toto by sa nemalo prevahat lrbo o rok ho budeme kupovat za 60

Lajcy

8
2016-06-08 21:43:10

Ja nechápem, prečo riešime toľko tohto hráča a toľko článkov o ňom, keď sa raz vyjadril, že nedôjde on sám tak asi tu nechce prísť....Arsenal mu dal šancu a chce to splatiť toľko k tomu... mame Vidala tak už poprosim aby sa tu toľko nevyplakavalo we

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.