Zdá sa, že Andre Gomes bojuje všetkými silami, jeho cieľom je totiž stabilný základ v katalánskom mužstve. Podľa barcelonského SPORTU pasuje do kádra Luisa Enriqueho skvele, výborným začiatkom v kariére každého hráča v Barcelone môže byť aj to, že si vybral Barcu pred Madridom...

Teraz však bez hocijakého vtipkovania treba povedať to, že sa máme na čo tešiť. Andre Gomes bol predstavený v tíme len pred niekoľkými týždňami a celý svet obletelo video jeho plačúceho otca, ktorý sa podľa jeho slov považuje za zarytého culé. Niečo z toho by tak mal mať určite aj jeho syn.

TIP | Emotívny deň pre rodinu Andrého Gomesa
TIP | Gomes: Ronaldo? Teraz si chcem užívať Messiho

V pondelok už ale aj samotný hráč dokázal, že vie, čo to znamená byť culé. Gomes si odfotil stenu v Ciutat Esportiva, na ktorej sú vypísané hlavné kréda klubu – tím, ambície, pokora, rešpekt a snaha, i tieto veci patria medzi už spomínané vlastnosti, ktoré by mal ctiť každý jeden futbalista v drese FCB. Ak by sa držal práve týchto zásad, tak sa Barca obohatí minimálne o človeka, ktorý má skutočne charakter.

Z kádra pozná Gomes napríklad Sergiho Roberta. S ním sa zoznámil na reprezentačnej úrovni, obaja totiž v podobných časoch obliekali dresy svojich reprezentácií a stretli sa na hneď niekoľkých turnajoch. Panuje medzi nimi priateľstvo, koniec koncov, Portugalčan je vraj skutočný extrovert a ľudí sa neštíti. Taký Denis Suárez je vraj ale pravým opakom.

Preplnená záloha mu snáď vadiť nebude, na výzvy je podľa svojich slov zvyknutý. Vo veľkých kluboch už pôsobil, no Barcelona je úplne iná. Dostať takúto šancu ako 22-ročný je skvelý úspech, no zároveň i veľký risk. Dennodenné súboje tak bude zvádzať s hráčmi ako Andrés Iniesta, Ivan Rakitič, Rafinha či Denis Suárez. Voľné sú vždy len 3 miesta, očakáva sa tak brutálna bitka.

Včera sa pre mladého futbalistu začala nová etapa plná výziev a možno tiež ťažkostí. Po prvom tréningu s tímom katalánsky novinári jednohlasne tvrdia, že je André jedným z nás. Pred ním i tímom je však ešte dlhá cesta, dúfajme, že sa v záložníkovi nesklameme a budeme sa z jeho výkonov víkend čo víkend tešiť. Jeho kúpa nemohla byť náhodou, isté je, že už každý netrpezlivo čaká, ako sa tento možno pre niektorých trocha nečakaný nákup preukáže.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

Ortiz

23
2016-08-11 21:25:56

Včera se báli nováčci vymyslet něco navíc a hráli jednoduše, těžko se hodnotil první dojem. Snad co nejrychlejš otrkají a nebudou nervozní

gabo111

-5
2016-08-11 21:30:56

Prvý dojem sa mi zatiaľ páči.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.