V desiatom kole Ligy Santander natrafí FC Barcelona na domácej pôde na Granadu, pričom tento súboj bude špeciálny hneď pre päticu hráčov hostí. Všetci z nich v minulosti v Katalánsku účinkovali, pozrime sa teda detailnejšie na každého jedného z nich.

Oier Olazábal

Post: Brankár
Vek: 27 rokov

Do barcelonského béčka prišiel v sezóne 2007/08 ako produkt Realu Unión. Počas svojho obdobia v rezerve do zápasov nastupoval pravidelne striedajúc sa s Rubénom Miñom, pričom sa mu následne dostala i pocta hrať za prvý tím Barcelony, kde strávil vo funkcii tretieho gólmana niekoľko rokov. V áčku nastúpil do dvoch súťažných súbojov.

David Lombán

Post: Stredný obranca
Vek: 29 rokov

Eusebiovu Barcu B posilnil v ročníku 2012/13, keď prišiel ako bývalý kľúčový hráč Xerezu. V rezerve však strávil iba jeden rok, klub sa totiž rozhodol dávať skôr šance neskúseným mladíkom a canteranom z nižších kategórií formou odmeny. V Granade Lombán účinkuje v dueloch pravidelne, pokiaľ je zdravý, môžeme o ňom vravieť ako o hráčovi základnej zostavy.

Sergi Samper

Post: Defenzívny stredopoliar
Vek: 21 rokov

Jediný zo zoznamu, ktorý aj naďalej ostáva s Barcelonou v aktívnom spojení, keď v Granade nadaný Sergi Samper len hosťuje. Futbalista si prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami La Masie, pričom v tejto sezóne pokročil až do áčka, trénerský tím si však bol vedomý faktu, že jeho ďalší progres by pri nedostatku minút mohol stagnovať. V jeho prechodnom pôsobisku však zatiaľ dopláca na zmenu na trénerskom poste, keď ho Lucas Alcaraz pravidelne nenasadzuje.

Jan Toral

Post: Ofenzívny stredopoliar
Vek: 21 rokov

Do Barcy prišiel ešte ako dieťa, v kadetských časoch ho však zlákal Arsene Wenger, ktorý ho stiahol do svojho Arsenalu, pričom Toral tak naplno využil výhodu spočívajúcu v jeho dvojitom občianstve (jeho mama je Angličanka). Aj napriek tomu, že nie je pevnou súčasťou prvého tímu Kanonierov ostáva jeho členom, hoci zatiaľ popri hosťovaniach v Brentforde, Birninghame, a teraz v Granade nastúpil za áčko The Gunners len do jedného jediného súťažného stretnutia.

Isaac Cuenca

Post: Krídelník
Vek: 25 rokov

Do katalánskeho klubu prišiel vo vyspelom štádiu svojej mladosti. Po jednej sezóne strávenej na hosťovaní v Sabadell sa ho Pep Guardiola rozhodol vytiahnuť do prvého tímu FCB, jeho obdobie v Barcelone však výrazným spôsobom poznačilo zranenie kolena, čoho následkom bolo, že Luis Enrique sa rozhodol po svojom príchode rozviazať s ním zmluvu definitívne. Do Granady prišiel v zimnom prestupovom období počas minulej sezóny po tom, čo si vyskúšal hranie aj za Ajax Amsterdam, Deportivo i turecký Bursaspor.

TIP | Veľký rozhovor s Isaacom Cuencom: Messi nie je normálny

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.