Tréner FC Barcelona po žrebe štvrťfinálových dvojíc Ligy Majstrov v Nyone priznal, že Barca má pred sebou zložitú úlohu, ak chce postúpiť cez Šachťar Doneck do semifinále Ligy Majstrov.

Ukrajinci sú v zápase s Katalánskym gigantom v tomto prípade outsiderom, no v minulosti sa im už Barcelonu podarilo zdolať. Bolo to v roku 2008 v skupinovej fáze Ligy Majstrov na Nou Campe a Barcelone prelomili rekord neporaziteľnosti na domácom štadióne, ktorý trval skoro dva roky.

"Poznáme Šachťar, oni poznajú nás. Sú fyzicky veľmi silným mužstvom so skúsenými hráčmi. Bolo pre nás veľmi ťažké zdolať ich v Európskom Superpohári," povedal Guardiola.

Takisto sa mu nepozdáva fakt, že odvetu budú musieť absolvovať na Ukrajine. "Hrať odvetu u nich doma je pre nás handicap, ale tento žreb je dobrý a v Európe si už vyberať nemôžete."

Tréner zo Santpedor sa pri tejto príležitosti vyjadril aj o situácii Érica Abidala, ktorý včera podstúpil operáciu za účelom odstránenia nádoru z pečene. Poďakoval sa aj Realu Madrid za spôsob akým Abiho podporili.

"Abidal je veľmi silný. Operácia sa podarila, rekonvalescencia prebieha dobre, ale želal si čo najviac súkromia. Chcem sa poďakovať hráčom Realu Madrid za ich gesto a všetkým, ktorí Abidala podporili," dodal.

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.