Alexis Sánchez, futbalista londýnskeho Arsenalu, na Ostrovoch v súčasnom období žiari. Čiľan sa nachádza na čele tabuľky strelcov, a práve jeho výkony sú základom dobrých výsledkov jeho tímu. Za veľa vďačí pritom svojmu bývalému pôsobisku.

Alexis si v Barcelone získal srdcia fanúšikov, jeho hre však, a to najmä spočiatku, niečo, čo aktuálne našiel v Arsenale, viditeľne chýbalo. Nič to ale nemení na tom, že na Katalánsko spomína v dobrom, britskému mesačníku FourFourTwo o tom čosi povedal.

"V Barcelone som sa učil, ako hrať futbal opäť odznova. Od Iniestu som sa naučil, ako zrýchliť, od Xaviho, ako sa pohybovať, od Lea, ako myslieť aj dopredu a od Pedra som sa naučil, ako strieľať," komentoval čilský reprezentant.

A čo jeho osobný život? "Chodenie vonku príliš v láske nemám. Oveľa radšej som doma a pozerám filmy," vravel Sánchez, ktorý v barcelonskom drese nastúpil do viac než stoštyridsiatich zápasov.

Periodikum následne zaujímali aj jeho stravovacie návyky. Alexis odporúča kurací kebab, cviklový coleslaw a sladké zemiaky, ktoré poznáme aj pod názvom bataty. "Kuracie obsahuje bielkoviny potrebné pre svalové vlákna. Sladké zemiaky zase sacharidy, ktoré sú schopné nahradiť glykogén, a pomáhajú bielkovinám dostať sa do svalových buniek. Cvikla spôsobuje väčší prietok krvi kyslíka a živín do svalových buniek, čím tak výrazne pomáha pri regenerácii," dodal.

TIP | Alexis sa porovnáva s Messim a Ronaldom

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Fazy

22
2016-12-07 20:41:50

Alexisa by mali čo najskôr stiahnuť späť do Barce. Je naozaj vo vynikajúcej streleckej forme a je aj sebavedomý a čo sa mi na ňom vždy páčiloa páči, že do každého zápasu ide na 100%. Aj keď je o všetkom rozhodnuté hrá do poslednej minúty naplno. Ako sme mi v našom mužstve vraveli keď som ešte aktívne hrával futbal " od začiatku naplno a ku koncu poriadne pridať" To je Alexis Sanches.

Patland

19
2016-12-07 20:49:33

Alexis se mi líbí moc v Arsenalu. Ale není to hráč který by měl plnit roli náhradníka. A přes Messiho a Neymara by se nedostal. Takže jsem moc rad že na nás vzpomíná v dobrem a přeji mu hodně štěstí do další kariéry

Cingi

0
2016-12-07 21:08:34

Nič mu viditelne nechybalo... Ako hociktorý iný futbalista potreboval trochu casu, aby sa zžil s teamom. Aj napriek tomu hral paradne a keď sa dostal do idealnej formy, tak ho po MS (ak sa dobre pamatam) predali. Odvtedy hrá stale lepšie... Jednoznacne sa nemal predavat a bol by platnejsi, ako preplatený Neymar.

Patland

1
2016-12-07 21:33:45

Neymar....ano, Alexis by momentalne byl na podobné úrovni. Ale potenciál Neymara je velký, stále mi přijde že neukázal co umí, a hlavně je tu jiné velké plus pro Neymara, které se musí brát na zřetel -ekonomicky resp. marketingový potencial. Fotbal není jen o výkonu.

Cingi

10
2016-12-07 22:01:27

Alexis bol davno adaptovaný... Je pravda, že Neymar potiahol Barcu, keď sa Leo min.rok zranil, ale odvtedy... Ja osobne ocakavam viac... Podľa mña by podľa momentálnej formy mal hravat oveľa viac Arda... A to tvrdim od leta, keď bol Neymar na olympiade+predlzena dovolenka, Arda mal čo zapas, to gol alebo asist... Min.jednu

Jestper9

7
2016-12-08 06:51:04

Som rád, že je tu aspon pár ludí, čo má na Ardu názor ako ja :)

Tom10

-1
2016-12-08 10:27:43

jaj chalani, takže arda na ihrisku, neymar na lavičke. no comment radšej.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.