Leo Messi zaznamenal v tejto sezóne už 17 asistencií, čím o jednu gólovú prihrávku prekonal rekord Xaviho Hernándeza zo sezóny 2008/2009. Svoj posledný zápas do štatistík si Messi vyslúžil za pas na Bojana, ktorý strelil svoj piaty gól v tejto sezóne. To bolo v zápase proti Getafe a to znamená, že Messi si môže svoje štatistiky vylepšiť ešte v deviatich zápasoch.

Argentínčan tak nie je len najlepších strelcom FC Barcelona so 45 gólmi vo všetkých súťažiach, ale je aj najlepším nahrávačom v tíme.

21 prihrávok vo všetkých súťažiach

Messi pridal k 17 prihrávkam v La Lige aj po dve nahrávky v Lige Majstrov a v Superpohári. V sezóne 2008/2009 si Xavi na svoje konto pripísal 16 prihrávok v La Lige ako aj 6 prihrávok v Pohári a jednu v Lige Majstrov - center na Messiho hlavu vo finále v Ríme. Messi mal v spomínanej sezóne len 10 prihrávok, z toho 9 zaznamenal v La Lige.

Najdôležitejšie z nich

Jednou z najdôležitejších prihrávok bola tá na Érica Abidala v Kráľovskom pohári proti Athletic Bilbao na San Mamés. Bol to zároveň prvý zásah Francúza v drese Blaugrana do čierneho a zároveň mal hneď cenu zlata, keď Kataláncom zabezpečil postup do štvrťfinále Copa del Rey.

V La Lige Messi vypracoval množstvo gólov, no prihrávky na tretí a štvrtý gól svojho tímu v podaní Davida Villu stoja zvlášť za zmienku, pretože vtedy Barcelona porazila Real Madrid na svojom štadióne 5-0.

V Európe sa zas nad ostatné prihrávky pretŕča tá na Davida Villu v zápase osemfinále Ligy Majstrov na Emirates, po ktorej strelil David jediný gól Kataláncov v Londýne, no ako sa neskôr ukázala bol nesmierne dôležitý.

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.