Barça Femení včera zdolala Chelsea na Stamford Bridge 2:0 a postúpila do finále ženskej Ligy majstrov po víťazstve 2:1 v dvojzápase. Barcelonskému tímu určite pomohla hra v početnej výhode po tom, čo stopérska Kadeisha Buchanan dostala v 59. minúte zápasu druhú žltú a následne červenú kartu.

Trénerka The Blues Emma Hayes sa domnieva, že jej tím bol týmto spôsobom okradnutý, a výber rumunskej rozhodkyne Iuliany Demetrscuovej na post rozhodkyne zápasu označila za "možno najväčšiu chybu v histórii ženskej Ligy majstrov."

Emma Hayesová: "Cítim sa dnes okradnutá? Áno, samozrejme. Všetci to vedia, dokonca aj hráčky Barcelony nám potom povedali, že im rozhodca pomohol. Nemyslím si, že to bol faul [za druhú žltú kartu; pozn. red.], nieto ešte žltá karta, ale ako som povedala, keď prehráte zápas... sme ani nemali šancu prehrať, nám to zobrali. Bola som prekvapená, keď som videla, že to bola [rozhodkyňa], ktorá bola menovaná; Je známa 'ľahkými kartami' a myslím si, že je to asi najhoršie rozhodnutie v histórii ženskej Ligy majstrov."

"Ako sa cítim ja osobne? Je mi ich ľúto, okradli nás. Úprimne si myslím, že sme boli lepší, trafili sme žrď, cítila som momentum a smer... Nemali sme šancu to zažiť. Celý rozhovor je o tom. Včera sme po tréningu prišli o Mayru [Ramírez] a to nám nepomohlo, ale potrebujete, aby veci fungovali podľa vašich predstáv a dostali sme dve žlté karty, inkasovaný gól po odraze a penaltu. Všetko im vyšlo a nám sa nič nepodarilo."

Stojí za to overiť si, či boli hráčky Chelsea skutočne 'okradnuté'. Kadeisha Buchanan dostala za tento faul prvú žltú kartu:

Vzápätí za tento bolestivý šľapák videla druhú žltú a tiež červenú kartu:

Na druhej strane sa po tomto faule na Aitanu pískal pokutový kop pre Barçu. V týchto situáciách je ťažké nájsť kontroverziu.

zdroj: WomensGameMIB
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-04-28 09:27:05
Lahoz to vysvetli
2024-04-28 09:44:38
Jasná žltá. Bodka.