Je to tu! Najočakávanejší duel celej sezóny, unikátne El Clásico, zápas medzi Realom Madrid a FC Barcelona sa odohrá už zajtra, keď bude z hľadiska boja o ligový titul kľúčové. Podarí sa teda zverencom Luisa Enriqueho získať dôležité tri body?

Stretnutia medzi Los Blancos a Kataláncami sú, samozrejme, väčšinou vzácne vyrovnané. Pokiaľ sa pozrieme na zápasovú bilanciu týchto dvoch mužstiev, nájdeme v posledných piatich dueloch dve výhry Realu, dve víťvazstvá Barcy a jednu remízu. V tejto sezóne sa na Camp Nou body delili, keď bola Luchova ekipa nesmierne blízko k cennému triumfu, no napokon ju Ramos o výhru gólom na samotnom konci súboja pripravil. V uplynulom ročníku to bolo jeden k jednej. Prekvapivo ale zakaždým ako porazený odchádzal domáci tím, Blaugranas podľahli Madridčanom na Camp Nou 1-2 a Merengues úradujúcemu španielskemu šampiónovi na Santiago Bernabéu 0-4.

Historicky najlepším strelcom Clásica je súčasná hviezda Barcelony Lionel Messi, ktorý do siete Realu zaznamenal už dvadsaťjeden presných zásahov. Leo tak prekonáva i Alfreda Di Stéfana s osemnástimi gólmi, pričom prvú trojku uzatvára šestnásťzásahový Ronaldo.

Čo sa týka najvyššieho počtu štartov, najlepšie je na tom bývalý futbalista Bieleho baletu Manuel Sanchís so štyridsiatimi tromi súbojmi mimoriadne tesne pred Gentom a Xavim Hernándezom, ktorí odohrali o jeden duel menej. Z hrajúcich mužov sú na siedmom, ôsmom a deviatom mieste Iniesta, Messi a Ramos.

Real Madrid

V posledných dvoch veľkých domácich zápasoch Real nehral ideálne. Proti Atléticu nedokázal zužitkovať svoje príležitosti a stratil koncentráciu, keď napokon iba remizoval 1-1. Neskôr, cez víkend, v riadnom hracom čase podľahol Bayernu Mníchov 1-2, aby však v predĺžení strelil tri góly a postúpil do semifinále Ligy majstrov. Oba tieto súboje však majú jednu vec spoločnú. Zverenci Zinedine Zidana v oboch z nich preukázali svojho silného ducha, neoblomnú psychiku a fakt, že Barcelončania to proti nim v La Lige Santander vôbec nebudú mať jednoduché.

Los Blancos prišli o možnosť získať treble po vypadnutí z Copa del Rey, no stále majú reálu šancu na double. Dôležitý krok ku titulu v domácej lige môžu spraviť práve v zajtrajšom Clásicu, keď by sa tak od družstva Luisa Enriqueho zrejme definitívne odpútali a získali náskok s najväčšou pravdepodobnosťou zaručujúci jeho zisk.

Najväčším otáznikom z tábora Madridu bola prítomnosť Varana a Balea, ktorých oboch trápili zranenia. Dozvedeli sme sa však, že kým prvý menovaný z preventívnych dôvodov ešte do hry nezasiahne, futbalista z Walesu v nominácii nechýba.

FC Barcelona

Luis Enrique často na tlačových konferenciách otvorený nebýva. Reportérov nemá v láske, tlačovky berie len ako nutnú povinnosť, ktorú zvyčajne zvládne v čo najrýchlejšom možnom čase. Dnes sa ale novinári dočkali netradične úprimnej frázy, keď Lucho vyhlásil, že v prípade prehry jeho mančaft príde o šancu na zisk trofeje z La Ligy Santander.

Barca cez týždeň, na rozdiel od Madridu, z Ligy majstrov vypadla. Blaugranas odohrali na domácom štadióne dobrý zápas proti Juventusu, no v konečnom dôsledku im to vzhľadom na nezvládnutý prvý duel z Turína, ktorý sa skončil výsledkom 3-0, nebolo nič platné.

Najväčšou stratou pre astúrijského kormidelníka bude neúčasť Neymara, ktorý dostal od Španielskej federácie trojzápasový trest po ironických posmeškoch rozhodcom. Rovnako tak však v hre neuvidíme Rafinhu a Aleixa Vidala, ktorých trápia zranenia.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 23. apríl 2017 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Madrid, Santiago Bernabéu

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Aexon

5
2017-04-22 23:03:09

Výhra a Real musí ztratit :( letošní sezóna bude uspesna snad jen pro individualni vykonnost Messiho ...

Daniel9

2
2017-04-23 12:41:03

Kto si vsimol ze na tej prvej fotke Suarezovi stoji ? :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.