Súťažný výbor definitívne potvrdil, že Gerard Piqué nebude za svoje slová po zápase Barcelony proti Espanyolu potrestaný. Vyšetrovanie je ukončené. Espanyol stopéra FC Barcelona napadol za to, že uviedol, že Espanyol "pochádza z Cornella."

Výbor však uznal, že Piquého potrestať nemôže a odvolal sa na základné právo každého človeka a tým je sloboda prejavu. Zároveň však uviedol, že slová obrancu FC Barcelona neboli vhodné.

"Vyhlásenie Gerard Piquého nebolo vhodné, bolo nešťastné a neopatrné. Neprispelo ku konsolidácii športu ako miesta bez sociálnych konfrontácií. Bez ohľadu na to, či odzrkadľuje realitu alebo nie, môže viesť ku konfrontačnému správaniu a dôkazom toho je sťažnosť Espanyolu, vedenia mesta Cornella aj La Ligy," uvádza sa vo vyhlásení Súťažného výboru.

zdroj: marca.com sport.es
foto: sport.es

abstinent

21
2018-02-22 10:23:20

tak to hadam nie. taketo voloviny budu riesit, ale rozhodcov, ktori nevedia normalne a nestranne piskat, tych riesit nebudu.
ach jaj

Fazy

20
2018-02-22 10:26:33

Tí kokoti z Espanyolu by mohli vypadnúť lebo iba robia zlú krv medzi fanúšikmi a hráčmi jednotlivých mužstiev. Nehovoriac o tom, že Espanyol sa považuje za spojenca Realu Madrid. Sú to skrátka smradľavé kurvy a najlepšie by im bolo v nižšej súťaži.

sidi

14
2018-02-22 10:43:23

Problém mám obrovský, nikde som sa nedočítal, ako riešili Espaňol, za hrubé zborové urážky, vykonané násilie, po zápase, hodenie do hlavy hráča barci z tribún počas zápasu. Neviem, čí za tieto vulgárne spôsoby dostal Espaňol trest alebo nebodaj odmenu, alebo sa riešia len vyjadrenia a konania hráčov barci a ostatný svet môže robiť čo chce.

sid1

13
2018-02-22 11:32:23

Titulok ako novy cas. Myslim, ze tu by podobne "triky" nemuseli byt

kov3

3
2018-02-22 17:57:06

Súhlas...Toto nie je žumpa bulvár...

LaBrie

12
2018-02-22 11:35:42

Nech si najprv spravia poriadok na Cornella a az potom nech sa stazuju. Druhemu vidia smietku v oku a sebe nevidia brvno....

Camp_Nou

6
2018-02-22 20:39:53

Tento článok som si odložil. Písal ho niekto iný. Teraz sa sem hodí :
Napádajú Piqueho za vyjadrenie vlastného názoru na niektoré športové, spoločenské ako i politické udalosti tak v Španielsku. Dávajú mu vinu za nestále ataky na barcu zo strany pro madridských fanúšikov. Nie Pique, ale časť španielskej spoločnosti je zodpovedná za vulgárne a nešportové správanie sa fanúšikov proti barce, za neustále urážanie rodiny hráča. Je smutné, že ani samotní fanúšikovia barci nie sú schopní pochopiť, že to nie je vina Piqueho, ale samotnej ligovej komisie La ligy. Ak by táto organizácia prijala adekvátne opatrenia na potlačenie týchto verbálnych a ako i fyzických útokov, tie by ustupovali a nie neustále sa gradovali, ako sme toho svedkom. Neriešenie problému násilnosti na hráčov ako i fanúšikov barci v Španielsku bude podporovať takúto formu vulgárnosti, ktorá bude len narastať. Bez trestu ostáva hodenie do hlavy hráča počas zápasu, vulgárne zborové nadávky typu puta barca, nadávky na rodinu hráča, hádzanie kameňom do autobusu s hráčmi, ale rieši sa gólová oslava hráča, označenie mesta v ktorom sa nachádza štadión. Tieto okolnosti umožňujú gradáciu násilnosti v španielskom futbale.

04kajka04

0
2018-02-23 04:39:47

a sťažnosť vedenia mesta Cornella je o com? hanbia sa za Espanyol? (ani by som sa im necudovala) :-))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.