Odveta štvrťfinále Ligy Majstrov medzi AS Rím a FC Barcelona je na programe už zajtra. Pri tejto príležitosti sa na tlačovke pred zápasom s novinármi pozhováral tréner Rimanov, Eusebio Di Francesco.

Zajtra bude na štadióne Ríma 60 000 fanúšikov

"Vždy cítime tú zodpovednosť, pretože sme povinní našim fanúšikom dávať to najlepšie. Musíme vyžehliť vinu za prehru 4:1. Fanúšikovia môžu byť našou dodatočnou zbraňou, ale musíme ich vtiahnuť do toho, aby tím podporovali."

Sťažoval si sa na prístup hráčov v zápase proti Fiorentine

"Využil by som túto situáciu na vysvetlenie, pretože v Ríme nie je jednoduché dôjsť do situácie, v ktorej by všetci išli proti všetkým  a to, čo som povedal, bolo zle interpretované. Povedal som len toľko, že nie som spokojný s posledným tréningom, ktorý sme odtrénovali. Svedkom toho je Nainggolan. Videl som, že na tréningu chýbala agresia a potom aj v zápase. Toto si nekúpite v supermarkete, len na tréningoch. Je to chyba, ktorú musíme vyeliminovať. Naše výsledky nie sú vyrovnané. Ľudí nedokážem presvedčiť vyhláseniami, iba faktami."

Priority na zápasy proti Barcelone a Laziu

"V zápase proti Barcelone musia hrať najlepší a potom budeme myslieť na derby. Musíme hrať s vášňou a rešpektovať klubové farby. Zajtra na to máme fantastickú šancu. Dokázali sme veci, o ktorých by ľudia ani nepomysleli. Dúfame v zázrak, nazvite to ako chcete. Musíme sa o to pokúsiť."

Je obrat otázkou ubránenia Messiho?

"Po našom zápase na Camp Nou sa hovorilo, že Messi nie je v najlepšej forme a v sobotu zaznamenal hetrik... Pokúsime sa ho ubrániť. Je zrejmé, že obrat bude ťažký, ale musíme sa o to pokúsiť."

V akom stave je Ünder a Perotti?

"Perotti určite nebude povolaný a ťažko očakávať, aby vôbec nastúpil na derby. Čo sa týka Ündera, rozhodneme sa po tréningu."

Aká bude stratégia? Nútiť súpera k chybám?

"Vo futbale je kľúčové, aby sa nerobili chyby a Barca je v tomto ohľade výborná. V prvom stretnutí sme však Barcu k niekoľkým chybám donútili. Nevyužili sme ich a bola to naša vina. Na druhej strane však naše chyby potrestané boli. Musíme súperovi narobiť problémy, uzatvárať mu priestor na prihrávky a zároveň nemôžeme inkasovať."

Je obrat vôbec možný?

"Barcelona nie je zvyknutá prehrávať, ale skôr či neskôr sa každá séria skončí. Barca je však naozajstná armáda, a mentalita tohto tímu je budovaná po roky a to je jeho sila."

Aký zápas musí Rím odohrať, aby sa stal zázrak?

"Ak postavíme autobus, bude to ťažké. Musíme však byť pevní v defenzíve a hľadať svoje šance."

zdroj: as.com
foto: as.com

Badiman

14
2018-04-09 20:49:27

Možno v nedeľu v Rímskom derby.... zajtra len v role štatistov :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.