Aký vplyv mal gól Alessandra Florezinho na ter Stegena, ktorý padol z polovice ihriska? Aj takúto otázku dostal nemecký brankár Blaugranas na tlačovke pred odvetou štvrťfinále Ligy Majstrov proti AS Rím. Marc-André ter Stegen zároveň zdôraznil, že Barca svojho súpera určite nepodcení.

Akú odvetu očakávaš?

"Vieme, že nepôjde o jednoduchý zápas. Sústredíme sa na našu hru. Sme si vedomí náskoku, aký máme, ale nič to nemení. Musíme odohrať skvelý zápas a dobre sa brániť. Inak nepostúpime."

Ako je na tom mužstvo po fyzickej stránke?

"Sme dobre pripravení. Pri takom mužstve aké máme, vieme, že môžeme počítať s každým hráčom. V tíme máme množstvo kvality, vďaka čomu sme na dôležité zápasy svieži."

Di Francesco potvrdil, že Rím na postup do ďalšej fázy potrebuje zázrak.

"Ak budeme sústredení, ten náskok nebude jednoduché zmazať, ale Rím ma veľa kvality. Musíme myslieť len na víťazstvo."

Aký vplyv mal na teba gól Florenziho?

"Florenziho gól môj štýl hry nezmenil. Viem, čo musím robiť. Také góly padnú len zriedkavo. Pri 50 akciách som blízko obrany a pomáham spoluhráčom. Niekedy sa pritrafia veci, ktoré nepredvída nikto. Je to minulosť. Tá situácia ma urobila silnejším z pohľadu toho, čo sa o mne hovorí. Možno pri strelách z polovice ihriska stojím o niečo ďalej od bránky, ale stále hrávam tým istým spôsobom a robím to, o čo ma tím prosí."

V Lige Majstrov ste inkasovali len 3 góly. Môže to byť kľúč k úspechu?

"Nie je tajomstvom, že pre brankára je dôležité ak si udrží čisté konto, pretože niekedy na výhru v zápase stačí len jeden gól a my máme množstvo kvality, aby sme tie góly strieľali. Pôjde o skvelú príležitosť, aby sme predviedli naše schopnosti v defenzíve. V obrane hráme dobre a tento stav chceme udržať do konca sezóny."

Je pravda, že v Barcelone panuje eufória? Čo sa môže stať, ak si bude mužstvo priveľmi veriť?

"Takto neuvažujeme. Nemyslíme si, že všetko je už rozhodnuté a budeme relaxovať. Vieme, že Rím chce v Lige Majstrov zotrvať. Okrem toho sú zápasy na výjazde vždy zložité. Hráme vo všetkých súťažiach, ale to nemôže mať za následok, že nebudeme pracovať. Našu kvalitu musíme dokázať a takisto aj to, že sme na tomto mieste preto, lebo si to zaslúžime."

Rím prehral s Fiorentinou. Bude to mať na súpera nejaký vplyv?

"Nemyslím si, pretože každá súťaž je iná. Máme náskok, ale oni vedia, čo musia urobiť a my takisto. Nemyslíme na to, čo sa deje u súpera, sústredíme sa na našu hru."

Vymenuj 5 najlepších brankárov podľa teba.

"Existuje mnoho skvelých brankárov. De Gea, Neuer, Buffon, Alisson, Ederson… Neviem povedať, ktorý je najlepší, každý má svoje silné stránky a robí rozdiel."

Bráni Barca v tejto sezóne najlepšie, odkedy si v klube?

"Luis Enrique nám pomohol zlepšiť sa v istých aspektoch. Teraz sa rozvíjame v iných. Treba sa snažiť byť lepším každý deň. Odkedy som sem prišiel, všetky sezóny boli dobré. Teraz máme iného trénera, ktorý veľa vecí robí inak, pretože každý svoj tím vedie podľa svojho. Počas tých štyroch rokov sme napredovali všetci."

Deväť rokov dozadu vyhrala Barca finále Ligy Majstrov v Ríme. Spomínaš si na ten zápas?

"Spomínam, bol to ťažký zápas. Ale o predchádzajúcich zápasoch sme sa nerozprávali, len o tých, ktoré sú pred nami a teda o tom zajtrajšom."

Cítiš sa bezpečnejšie pri rozostavení 4-4-2?

"Kto povedal, že hráme týmto systémom? Našou prevahou je to, že nikto nevie, akým systémom rozostavenia hráme. Máme mužstvo, ktoré vždy vie, akým spôsobom si so svojimi súpermi poradiť. Uvidíme, či Busi zajtra nastúpi. Bez neho to bude horšie, ale veríme vo všetkých našich hráčov."

Pôjde o tvoje najlepšie semifinále v posledných rokoch?

"Neviem. Každú sezónu máme ten istý cieľ. Chceme hrať vo všetkých súťažiach a v La Lige, Lige Majstrov aj v Copa del Rey sa prezentovať dobrým spôsobom. Máme skvelú šancu, aby sme postúpili do semifinále. Vo vyraďovacej časti rozhodujú detaily."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: sport.es marca.com

saamci

14
2018-04-09 22:50:37

Pôjde o tvoje najlepšie semifinále v posledných rokoch???? To co je za blbu otazku?

2015treble

20
2018-04-09 22:50:45

Ako to aj sám povedal, mužstvo za 4 roky spravilo dosť veľký progres, u Enriqueho skvelá ofenzíva a u Valverdeho skvelá defenzíva vyvažovaná ofenzívou, ktorá sa určite bude ešte zlepšovať, keďže Dembelé zatiaľ nie je 100% náhrada za Neymara a Coutinho sa postupne stotožňuje s tímom... u mňa Ter Stegen od kedy tu je, tak podľa mňa spravil jeden z najväčších progresov spomedzi hráčov, vďaka patrí aj vedeniu, ktorý ho kúpili a neskôr za rozhodli pre neho pred Bravom, aj keď Bravo tu odchytal skvelé zápasy

gabo

-4
2018-04-10 07:12:31

Bravo vychadzal lepsie,polozilo ho Anglicko,nie každý zvládne přechod do cudzojazycneho prostredia

galibier1

2
2018-04-10 10:34:08

ale myslim ze zmenil,ale to vlastne zmenil Valverde ktory zmenil(zakazal) to nekonecne rozohravanie obrancov a Ter Stegena pri ktorych obcas nam vsetkym vstavali vlasy od hrozy,obcas sa to vyskytne ale urcite v malickom percente proti tomu co sme produkovali Za Pepa a Lucha.Myslim ze zmena k lepsiemu,radsej isty odkop aj ked nie je lopta pod kontrolou ako mat loptu pod kontrolou ale stale hrozila pri presingu supera moznost zlej prihravky a tym padom istej sance supera.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.