Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov pred dnešným zápasom proti AS Rím. Mnohí si myslia, že po výsledku 4:1 z prvého zápasu je Barca už v semifinále, no tréner Blaugranas podčiarkol, že takéto zmýšľanie je chybou.

Taktika Rimanov

"Počítam s tým, že Rím zahrá podobne ako na Camp Nou a ako hrá po celú sezónu. Myslím si, že súper bude hrať agresívnejšie, intenzívnejšie a to predovšetkým od začiatku. Vždy sa snažíte streliť prvý gól, ktorý vás vtiahne do bojov v dvojzápase. Zdá sa mi, že vlastne to budú chcieť. Budú riskovať a preto aby sme postúpili, musíme zahrať dobre."

Istý postup?

"Predovšetkým si nemôžeme myslieť, že sme čokoľvek vyhrali, pretože to nie je pravda. Výsledok prvého zápasu je dobrý, ale to je všetko. Máme náskok, no musíme hrať tak, ako by bolo 0:0. Vieme, že stať sa môže všetko. Jedna akcia, jedna červená karta... Chceme odohrať dobrý zápas a vyhrať."

Ako je to s Busquetsom

"Musíme počkať po tréningu. Je pravda, že má isté problémy a zajtrajší zápas je dôležitý. Všetci povolaní hráči môžu zahrať od prvej minúty, Busquets takisto."

Treble

"Teraz je mi to jedno. Ešte sme nič nevyhrali, hoci sa nám darí vo všetkých súťažiach. Zaujíma nás postup do semifinále."

Rím chce ubrániť Messiho

"Každá taktika má zapríčiniť, aby sa dobrí hráči súpera nedostali do hry. My máme Messiho, ktorý často vplýva na plány súperov. Leo však vždy nájde spôsob ako sa dostať do hry a rozhodnúť o osude zápasu. V tom je tento zápas pekný - prizerať sa, ako sa Rím pokúsi nás ubrániť a my sa pokúsime o to isté. Mali by sme pamätať na Džeka a na ľavé krídlo s Kolarovom..."

Remíza v madridskom derby

"Áno, tento týždeň sme hovorili o tom, že do titulu v lige nám chýba 15 bodov, teraz už len 10. Sme v lepšej situácii. Teraz však na ligu nemyslíme, pretože máme šancu postúpiť do semifinále Ligy Majstrov."

90€ za lístok na Ligu Majstrov je veľa.

"Je to dobrá otázka, ale nie pre mňa. O tom som nevedel a nemám na to odpoveď. Rád by som vám pomohol, ale nič o tom neviem."

Aké rozostavenie Barca využije?

"To neprezradím. Vždy sa spoliehame na útok, ale musíme sa postarať o rovnováhu. Musíme vedieť odpovedať, keď loptu nemáme alebo ju stratíme."

Zdravotný stav hráčov

"Majú sa dobre. Drobné problémy má jedine Busquets. Všetci však hrávajú mnoho zápasov, aj v Ríme. Tak to býva. Po dobrých výsledkoch vždy pomáha hlava."

zdroj: fcbarca.com
foto fcbarca.com

dalibor

-2
2018-04-10 22:56:16

tak to poďme brániť...

Zorrrro

-1
2018-04-10 23:35:30

....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.