V predchádzajúcich dvoch rokoch vystavili Barcelone vo štvrťfinále Ligy majstrov stopku Atlético a Juventus, kým tentokrát jej cesty skrížil AS Rím. Pokiaľ by však postúpila v súťaži ďalej, finančne by si značne prilepšila.

UEFA rok čo rok vypláca klubom nemalé čiastky za prechádzanie jednotlivými fázami súťaže, pričom tí, čo sa prebojujú do semifinále, si prilepšia o ďalšieho 7,5 milióna eur. Ak k tomu pripočítame peniaze z predaja televíznych práv, vstupeniek a VIP balíkov na Camp Nou, táto suma by pre Barcelonu narástla na zhruba 10 miliónov. Teraz na ňu môže zabudnúť.

Okrem toho si môže zo zoznamu takisto vyškrtnúť ďalších 5 miliónov, ktoré by na základe zmluvy s hlavným sponzorom Rakuten získal klub v prípade triumfu v Lige majstrov. Barcelona však na druhej strane ušetrí až 30 miliónov na bonusoch, ktoré by museli vyplatiť hráčom za zisk treble. Odmena za stále reálny double bude podstatne nižšia.

zdroj: mundodeportivo.com

foto: mundodeportivo.com

 

Akadashi

31
2018-04-11 17:32:07

Je třeba si vzít ponaučení z neúspěchu a vybojovat double. Věřím našemu týmu. Visca Barca.

mikimi122

20
2018-04-11 17:45:20

Ponaučenie si mali zobrať už z minulej sezóny s Parižom a Juventusom. Mimochodom aspoň nemusíme platiť nejaké peniaze, čo boli v bonusoch za Dembeleho a Coutinha.

Akadashi

9
2018-04-11 17:52:01

Tady mi to přišlo spíš jako špatná volba taktiky, která zapříčinila prohru, i když i hráči nesou velkou zodpovědnost a trenér to za ně neodehraje, ale pojďme si říct na rovinu. Kdo by po odchodu Neymara a prohře v superpoháru čekal, ze budeme mít už témeř jistou ligu a budeme ve finále poháru. Já osobně doufám, že budeme mít titul jistý dřív a pár kol před koncem bude moci Ernesto zkusit něco nového bez strachu z prohry.

mikimi122

3
2018-04-11 18:22:45

Čo nové by mal Valverde skúšať? Včera toho poskúšal veľa a už to stačilo. Skúšať sa má v príprave na sezónu a nie teraz. Teraz je už jedno kedy by sme vyhrali ligu, keď sa nám aspoň to podarí. Ale každý čakal po vyše pol sezóny bez prehry s dobrými výsledkami treble, ale to zmenil jeden zbabraný zápas.

Akadashi

2
2018-04-11 18:33:12

Netvrdím že teď , ale je spousta věcí v kterých nevynikáme. Pokud budeme mít titul dřív, tak by se mohlo by se zkusit daleko víc, než jen důsledná obrana. Osobně bych rád viděl rozestavení například 3-5-2 nebo 3-4-3 se třemi vysokými stoperi, kteří by nám zajistili převahu ve vzduchu, stejně tak jako si můžeme vyzkoušet pořádně zaútočit, protože když budeme muset něco dotahovat, tak se nám to bude hodit mít něco podobného nacvičené.

mikimi122

1
2018-04-11 18:57:23

Chápem, čo tým myslíš, ale nemyslím si, že Barca bude niekedy pravidelne hrávať na 3 obrancov. Zlepšovať sa majú v čom, ale hlavne ako hrať pod tlakom a nie ako včera, keď naše útoky pozostávali iba od výkopov Stegena. Ďalej je tu to, ako už každý vie čítať útok Barci a to hlavne nahrávky medzi Messim a Suarezom. A ako posledné viac strieľať, ako si 100 krát nahrávať 5 metrov od brány. Toto sú najväčšie problémy Barci a to zmenou formácie nenapravíš.

mikimi122

0
2018-04-11 18:57:23

Chápem, čo tým myslíš, ale nemyslím si, že Barca bude niekedy pravidelne hrávať na 3 obrancov. Zlepšovať sa majú v čom, ale hlavne ako hrať pod tlakom a nie ako včera, keď naše útoky pozostávali iba od výkopov Stegena. Ďalej je tu to, ako už každý vie čítať útok Barci a to hlavne nahrávky medzi Messim a Suarezom. A ako posledné viac strieľať, ako si 100 krát nahrávať 5 metrov od brány. Toto sú najväčšie problémy Barci a to zmenou formácie nenapravíš.

Akadashi

2
2018-04-11 19:00:59

Pravidelně určitě nebude, ale pokud bychom chtěli vyvinout nátlak na soupeře, tak je toto rozestavení nejlepší vzhledem k tomu, že by musel nakopávat míče a pokud bychom měli 3 dobré hlavičkáře, tak by jsme míče mohli rychle získávat. Ale je jasné, že takhle nejde hrát pořád. Máš ale pravdu, že je třeba i něco víc, než jen jiná formace, ale i jiný styl na určité zápasy.

Danny

4
2018-04-11 19:20:51

Ja by som uz konecne ocenil aby pravidelne hraval dembele s coutinhom a aby minuty dostal denis a mina....

cruyff

4
2018-04-11 20:22:44

neviem si pomôcť, ale tento informačný cirkus okolo toho kto by mohol k nám prísť hrať a nahradiť Iniestu, Xaviho. atd, mi skôr pripomína, ako keby sme pozývali hráčov na KEMP a kto sa uchytí, tak ostane a kto nie ide domov...a ešte k tomu, že hráči chceli zmenu v taktike oproti trenerovej, ktoru určil ešte v bcn na treningu...je to totálny nezmysel...to že si niektorý hrač dovolil povedať o tejto zmene to bolo len zistenie, že AS im nedalo dýchať a nedarovalo im ani cm...pozrel som si ten zápas ešte raz a potvrdilo sa mi len to čo som včera videl ešte pod emociami, .. trener nebol na vine tomu, že nespočetne vela nepresných prihrávok od Iniestu, Busiho, Piqueho a o ostatných hráčov nam zbabrali zápas. AS nasadilo catenacho a boli nesmierne drzý a hlavne rýchly presný. fanda fcb ktorý tento zápas včera videl videl, tak musel po niekolkých minútach zistiť, že sme boli jalový...visca..

adriano

2
2018-04-11 21:00:00

Vcera bolo viac ako ocividne ze hraci odisli fyzicky nemali stavu bolo to jalove.A dovolim si tvrdit ze vcerajsi zapas je dan zato ze stale hrali ty isty hraci plus slabsia lavicka.A dovolim si este jedno napisat ze ak by hraci barcelony mali oddych aspon jeden tyzden ten zapas by si vpohode ukocirovali.Zial je to dan za vycerpanost hracov ktory hrali od januara zapas pohar liga a potom liga liga majstrov plus repre a toto sa prejavilo plus slabsia lavicka a plus nemohol hrat coutinho

adriano

1
2018-04-11 21:02:42

A ked sa clovek pozrie na kader tak ten treba obmenit a doplnit urcite na novu sezonu lebo tahat tolko zapasov 12 13 hracov nemoze.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.