Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam a v súčasnosti tréner klubu z MLS Atlanty United, Frank de Boer, v rozhovore pre The Telegraph uviedol, Matthijsa de Ligta čaká veľká kariéra. O tohto zadáka má veľký záujem aj katalánska Barcelona.

De Ligta čaká veľká kariéra

"De Ligt vzbudzuje veľký záujem. Keď hrá, je takmer nezastaviteľný. Je to veľký talent. Môže hrať v každom tíme, v každom systéme. Čaká ho skvelá kariéra."

Ajax bude predávať aj ďalších hráčov

"De Ligt nie je jediný. Podľa mňa sú v Ajaxe 3 či 4 hráči, ktorí by mohli byť predaní, pretože Ajaxu sa bude ťažko brániť proti takým sumám, aké boli ponúknuté. Je smutné, že sa to musí stať, ale taký je futbal."

Ideálny hráč Ajaxu

"Hráč Ajaxu podľa mňa musí mať dobrú techniku, musí dobre poznať hru s loptou, musí byť psychický silný, odvážny a nemôže sa báť robiť chyby."

"V Ajaxe veríme v mladých hráčov. Vždy im dávame šancu, je to kľúčové. Nikde nie je jasné, či hráč môže byť dobrý až pokiaľ mu nedáte šancu v prvom tíme."

Problémom sú peniaze

"Vieme, že v Holandsku z pohľadu financií nemôžeme konkurovať najväčším klubom Európy. Rozdiel je obrovský. Rozpočet Ajaxu sa nemôže porovnávať ani s najskromnejším klubom z Premier League. Teraz máme taký problém, že hráči odohrajú 2 dobré sezóny, niekedy len jednu a odchádzajú. Najväčšie kluby nás pozorne sledujú. Bolo by geniálne, ak by sme káder mohli udržať 3 či 4 sezóny a vidieť, čo môžeme vyhrať."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.