Frenkie de Jong, jedna z posíl FC Barcelona pre nadchádzajúcu sezónu, poskytol rozhovor médiu Veronica Inside rozhovor o svojej budúcnosti, no aj ďalších témach. Nadviazal tak v sérií rozhovorov na svojho krajana a spoluhráča Matthijsa de Ligta.

Zatiaľ čo sa Frenkie de Jong nachádza v reprezentačnom družstve, kde sa pripravuje na najbližšie stretnutia Ligy národov, poskytol rozhovor novinárom Veronica Inside. Na otázku, čo by odvetil Ivanovi Rakitićovi, ktorý medzičasom vyhlásil, že obaja hrajú na rozdielnych postoch, a tak jeho miesto v tíme okupovať nebude, odpovedal mimoriadne diplomaticky. "Bolo mi povedané, že sem prichádzam, aby som mohol hrať na ktoromkoľvek poste v strede poľa, a čo presne sa stane, sa ešte uvidí. Ja o svojej pozícii rozhodovať nebudem," komentoval stredopoliar. 

Stredopoliar Ajaxu Amsterdam, ktorý sa blaugranas upísal už pred niekoľkými mesiacmi, zároveň vysvetľoval, že zatiaľ nemal príležitosť stretnúť sa so svojím budúcim manažérom Ernestom Valverdem. "Zatiaľ medzi nami neprebehli žiadne kontakty. Vy mi síce hovoríte, že je pod tlakom, ale veľký vplyv na tom majú aj médiá. Nech to už je ale akokoľvek, to všetko sú veci klubu. Či sme spolu komunikovali počas toho, ako sme kompletizovali prestup? Opakujem, nie, nerozprávali sme sa vôbec," pokračoval. 

De Jonga sa následne pýtali, čo si myslí o možnosti, že by aktuálny reprezentačný tréner holandského národného tímu Ronald Koeman mohol trénovať FC Barcelona. "Za seba by som povedal, že jeho budúcnosť vidím v našej reprezentácii. Okrem toho si myslím, že hovoriť o tejto téme nie je veľmi vhodné vo vzťahu k Valverdemu. Veci všeobecne podľa mojej mienky nie sú až také zlé, ako niektorí tvrdia. Naozaj by nebolo dobré, aby som o tejto záležitosti špekuloval ja."

No a napokon, mladík zareagoval aj na tvrdenie Louisa van Gaala, ktorý naznačil, že by na Camp Nou nemusel dostávať dostatok minút. "Myslím si, že som o tom už hovoril. Každý má právo vyjadriť svoj názor, a tak by som v tomto vyjadrení nehľadal žiadnu polemiku," dodal. 

Zdroj: sport
Foto: sport

footballister

top komentár
53
2019-06-02 21:53:11

Neskutočný sympaťák, tešme sa naňho.. Ešte nejakého hroťáka by trebalo, lebo pri Valverdem sa Luis úplne zničí.

Fcbfcbfcbfcbfcb

20
2019-06-02 22:10:17

Keby len hroťaka

lukicinho

3
2019-06-02 23:21:26

jakého hrotáka? Ved pride Griezman s Neymarom, to vam nestaci? ;-)

buggo7

21
2019-06-03 00:01:37

Hlavne mi teda prislo, ze rakitic si mysli, ze je nedotknutelnej, hned bych ho prvni kola nechal sedet.. bo lip prodal

blauigrana

7
2019-06-03 00:05:14

chudák Frenkie dpč

zdeklu

4
2019-06-03 05:27:45

valverde ho zakope tak ako Malcoma , Coutinha a Dembeleho?

harry525

14
2019-06-03 06:01:21

Zakope ho v prvom rade na lavičke...Rakitic sa moze smiat, len uz teraz vie, ze hociako biedne by hral, dalsi zapas je opat v zaklade...
Taktiez uz teraz ma nas Ernesto vytlacene materialy, co bude omielat na tlacovkach "De Jong dostane sancu, De Jong je stale mlady, Musime hento, Musime tamto, rovnovaha, prehru beriem na seba, setrime sa na LM..."
ach jo...

emiliano

7
2019-06-03 08:33:48

harry525, presne si to vyjadril. Nosáč nemá rád mladých, neverí im, chce hráča blízko k 30-ke. A o mladých hovorí to, čo tu píšeš. Keď ktorýsi tréner povedal superlatívy o Puigovi, Valverde to hneď bagatelizoval v tom zmysle, že ľudia ľahkomyseľne hovoria o mladých hráčoch, aké sú to talenty. A tak Puig od neho nedostal ani jednu šancu - nemôžem totiž pokladať za šancu to, keď postavil lavičku a hráčov z béčka, aby si oddýchlo áčko. Mladý hráč sa má zapracovať postupne tak, že sa mu dávajú minúty s áčkom, kde môže rásť a zbierať skúsenosti a návyky. Nie tak, že hrá 3. ligu a raz za čas ho postavím k hráčom z lavičky a z béčka. A potom na hosťovanie, kde sa zakope, lebo tam je nižšia kvalita a on sa prispôsobí. Nik sa odtiaľ nevrátil do áčka v poslednej dobe.

Filko

6
2019-06-03 08:49:28

Mne tie jeho opakujuce alibisticke vyhovaracie dristy vzdy zdvihaju tlak

emiliano

11
2019-06-03 08:19:54

De Jong hrá v Ajaxe to, čo Busi - vracia sa pre lopty medzi stopérov, rozohráva. Len je tam rozdiel - de Jong presuje, veľa behá, ukazuje sa, vie preniknúť, obísť hráča.

Kingmarek92

3
2019-06-03 09:48:20

Nooo de jong hraje v ajaxu to co u nas ma hrat busi a rakitic dohromady :-) po jeho prichodu jsou tu oba zbytecni......pokud nastoupi rakituc tam kde si mysli a dejong tam kde si mysli rakituc :-) tak rakituc se zase skoro nedozkne balonu.....to je nejvetsi hrozba pro dejonga.........

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.